Några väl valda ord inför valet om 1 vecka:

"En ny Sifoundersökning visar att nästan varannan väljare vill se Feministiskt initiativ i riksdagen. Och hela 15 procent kan tänka sig att rösta feministiskt. Om alla som vill också vågar är det inga problem för Feministiskt initiativ att komma in i riksdagen. Väl där kommer vi vara en feministisk blåslampa i häcken på varje parti som försummar att leva upp till sina feministiska programskrivningar och vi kommer att ge stöd åt ett regeringsskifte. De som nu högljutt kräver att feminister ska taktikrösta på de rödgröna kräver att vi ska göra ett klassiskt misstag. Vi ska än en gång sätta kvinnors rättigheter på väntelistan, till förmån för andra frågor och högre mål. Låt oss inte göra det. Om vi forcerar den mentala och patriarkala spärren, så faller den valtekniska av sig självt."

- Gudrun Schyman den 6 september, www.feministisktinitiativ.se


Varför jag kommer rösta på F! nästa söndag är för att deras hjärtefråga är jämställdhet! Och inte "bara" mellan könen utan också mellan etniska ursprunger, sexuella läggningar o.s.v... Inget annat parti vågar ta upp invandringsfrågan för att dom inte vill bli missförstådda och kopplas ihop med SD, förutom F! som faktiskt HAR mött Jimmie Åkesson i en debatt och visat alla hans inskränkta människosyn!
Alla Feministiskt initiativs sakfrågor genomsyras av jämställdhet och dom har konkreta förslag på hur detta ska gå till! Det har stått still allt för länge och i den här takten kommer vi inte nå vårat mål förrän om 250 år! Gudrun sa senast i veckan i Kvällsöppet på TV4 att med deras förslag kommer vi nå målet om ca 10 år :) Vad är det för mening med att vänta egentligen? Ju fortare vi når jämställdhet på alla plan i samhället desto snabbare har vi ett samhälle som mår bra och som känner gemenskap och gror - Välfärd!


Kommentarer
Postat av: Annica

Bullshit att inga andra tar upp invandringsfrågan. Det är något som SD har lyckats tåta i folket, tyvärr. Grejen är ju bara att SD är de enda som tycker invandring är dåligt, och därför får dom uppmärksamhet. Och för övrigt har Maud Olofsson mött Jimmie Åkesson i tv-debatt hon också. Så det är inte bara F! som står upp mot SD.



Det är ju inte bara F! heller som har mycket jämställdhetspolitik. Skillnaden mellan F! och de andra är hur man når jämställdheten, där det är väldigt stora skillnader. Jag vet inte om du märkt det, men jämställdhet är en av C:s huvudfrågor till valet ^^

2010-09-12 @ 20:28:22
URL: http://anmo.blogg.se/
Postat av: Annica

Svarar igen :D



Klippet när Maud debatterar finns säkert på youtube. Det var då när Jimmie hade skrivit att islam var sveriges största hot. Där har vi en arg Maud Olofsson kan man säga :D

Sant som du säger att det är inte en fråga som något av de stora partierna har gjort till huvudfråga. Men vi har massa politik om det kan jag berätta, t.ex att SFI (svenska för invandrare) ska göras om till Svenska För Yrkesinriktningar, med andra ord att istället för att lära sig vad vi gör på midsommar så ska invandrare få lära sig språket de behöver i sitt yrke så att de kan få komma ut och jobba så fort som möjligt. Sen vill vi också att utbildningarna som invandrare får i sina hemländer ska bli kompletterade så att de gäller här också. Det är fel när en läkare kommer som flykting och sen blir busschaufför. Det finns så mycket kompetens!



Ja, miljön är ju vår huvudfråga i allmänhet. Men vi har ju profilerat oss som försvarare av RUT-avdraget, i jämställdhetens namn och för kvinnors företagandes skull. Du skulle höra Maud prata om jämställdhet, man blir så glad :) Hon kämpar verkligen!

Men du har rätt i att vi fokuserar på jämställdhet mellan könen. Men en av anledningarna till att jag valde C är att de vill ha jämställdhet mellan även sexuella läggningar. Det var en av mina kriterier :)



Ursäkta om jag lät arg förut, men jag blir arg av att SD har fått folk att tro att ingen annan bryr sig om integration :P vi gör ju det!

2010-09-12 @ 21:59:51
URL: http://anmo.blogg.se/
Postat av: Zara

Självklart F!. Gudrun är bra, en av dom bästa politikerna i Sverige enligt mig. SÅ självklart.



Annica verkar vara lika bitter som Maud olofsson. Kanske känner hon strålningen från kärnkraftverken som dom så fint är för. Usch.

2010-09-12 @ 22:54:48
Postat av: Emelie!

Bra skrivet! F! har redan fått min röst!

Och för att lägga mig i lite ovan; Maud Olofsson i debatten med jimmie åkesson är ju.. kanske inte ett fantastiskt exempel på en debatt eftersom hon mer spårar ur. Det är pinsamt när en inte kan hålla masken under en debatt med en sverigedemokrat.

Och Centerns månande om RUT och "då kan ju även kvinnor starta företag"-mentalitet är även den smått pinsam. Det finns en miljard yrken till där kvinnor kan starta eget, och gör, hjälp dem där också. Hushållsnära tjänster är en fråga; men att i princip reducera kvinnor som vill starta eget till det facket är tråkigt.



F! är självklara, fräscha och inspirerande. Jag tycker det är extremt viktigt att vi får in dem i riksdagen, de behövs där mer än någonsin! Som de själva säger; Våga vara feminist på valdagen! För då kommer det gå riktigt bra för dem.

Återigen; väldigt bra skrivet inlägg!

2010-09-13 @ 13:27:48
URL: http://nodisco.blogg.se/
Postat av: Annica

C har hjälpt kvinnor starta företag i andra sektorer också så det har vi gjort!

Sen tycker inte jag heller att Maud gjorde så bra ifrån sig under debatten mot Jimmie åkesson, men själva grejen nu var ju att hon tog debatten istället för att tiga.



Lät rätt bitter där, jag vet. Men jag bad iaf om ursäkt. :D

2010-09-13 @ 16:01:41
Postat av: Annica

Förresten, ny säsong av Top model finns ute nu! WOHO! :)

2010-09-13 @ 16:20:27
Postat av: Annika

C är inte för kärnkraftverk.



Centerpartiet vill:

att utfasningen av kärnkraften ska ske till lägsta möjliga samhällsekonomiska kostnad och med minsta möjliga risk för störningar i elförsörjningen.

investera i forskning och utveckling för att möjliggöra utvecklingen av alternativa energikällor.



C är realistiska. Så vitt jag vet finns det inte tillräckligt med möjligheter eller pengar för att Sverige ska kunna avskaffa kärnkraft helt. Det är ju bra om kärnkraften ska avskaffas, men man måste ju ha någon ekonomisk plan för hur det ska fungera.

2010-09-15 @ 13:47:39
Postat av: Peter Ljungkvist

Hur ska F! finansiera sin politik? Jag vet att F! vill göra massa saker i feminismens tecken men hur fan har de tänkt finansiera det?



"32.Fi ska verka för 6 timmars arbetsdag för alla med bibehållen lön."



Hur ska de lösa det rent ekonomiskt?

Någon av er som tänkt rösta på F! som kan svara på det? Eller vänta de ska ju bara "verka" för det vilket inte betyder att det kommer hända.



"C.6 Företagande

Eget företagande eller småföretagande är en form för yrkesutövning som rymmer betydligt färre kvinnor än män. Feministiskt initiativ ska verka för att stimulera småföretagandet och undanröja de hinder som gör det svårare för kvinnor än män att starta och driva företag. Ett led i det arbetet är att öronmärka speciella statliga riskkapitalfonder för kvinnors företagande."



Det här med öronmärkta pengar utifrån kön gör mig riktigt förbannad. Det hör inte hemma i ett såkallat jämlikt samhälle. F! målar upp kvinnor som offer mest hela tiden tycker jag. Blir så trött på det, har man en bra affärsidé är det verkligen inte svårt att starta eget i Sverige oavsett kön. Däremot krävs det en hel del hårt arbete men F! kanske tror att vi män får allt severat på silverfat av andra män i maktposition....

2010-09-15 @ 17:08:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0