Årsresumé 2013!

Så vad har jag haft för mig detta blogglösa år? Jag ska försöka summera det åt er och mig själv, men som sagt, ursäkta de pixliga instagram/mobilbilderna!
 
Året började med att jag i mitten av januari gick en intensivkurs för körkort i Sunne, jag fick ta tjänstledigt från mitt jobb så jag levde på halva lönen den månaden och bara pluggade, övningskörde och pluggade än mer!
 
En morgon i februari på tåget till Sunne, åh vad vacker den vägen är!
 
I julklapp av min storasyster Mia fick jag biljetter till Jonas Gardell när han var här i Karlstad i februari :D Så härlig kväll! Det lättade verkligen upp i all stress i mitt liv då :) Och att jag i Alla hjärtans dag-present av Andreas fick en resa till Lanzarote för att hälsa på Adam :D Vi bokade resan till maj!
 
Annars bestod även hela februari av körkortsplugg och övningskörning. Om ni har tänkt gå en intensivkurs för att ta körkortet, se till att övningsköra mycket innan! Jag var helt grön när jag började kursen så jag behövde ta nästan lika många körlektioner till innan jag klarade uppkörningen. Så även denna månad var väldigt skral pengamässigt! Det var tröttsamt att jobba heltid, gå ifrån jobbet för körlektioner titt som tätt och sen jobba igen den tiden och ta flera timmar senare tåg hem igen! Och vilken ångest jag hade >< Fick ångest bara jag såg en bil!
 
MEN! Tillslut den 13 mars klarade jag uppkörningen :D Tredje gången gilt så att säga ;) Åh den lyckan och lättnaden går inte att beskriva! Klockan var 9 på morgonen när jag ringde Andreas, pappa och Vicky! Och det var rätt härligt att komma till jobbet sen, alla kollegorna var så glada för min skull :) Nu sparade jag 2 timmar/dag på pendlingen till jobbet!
 
Väldigt lägligt helgen efter jag tog körkortet hade jag bokat en svit åt mig och Andreas på stadshotellet som en överaskning och försenad Alla hjärtans dag-present :) Ni kan förstå vad lyckliga vi var när jag precis hade klarat den där pärsen och vi badade badkar (har bara dusch hemma), drack champagne och åt tre rätters i en fin svit!
 
Här är en bild på en av våra latare helgdagar i april, vi sitter i mjukiskläder och spelar strategibrädspel i sängen ;)
 
Förutom massvis med brädspelsspelande så fattade vi ett stort beslut i april! Vi hade under hela vintern tänkt tanken, men nu när körkortsstressen var över så började vi titta på festlokaler för vårat BRÖLLOP ! Vi kände att sommaren 2014 är det dags äntligen! Och vi hittade faktiskt snabbt en festlokal - Almars gård och bokade det stället till 16 augusti 2014 <3
 
Två dagar efter att vi bokade vår festlokal och bestämde datumet för bröllopet var det dags att resa till Adam och Nicky i Lanzarote och vara där i två veckor i maj :D Åh det var så underbart! Vi bara log och var så där löjligt kära, hade precis "förlovat" oss och semestrade i fantastiska Lanzarote tillsammans med två av våra bästa vänner - Lycka!
 
Så fort vi kom hem igen började vi berätta om det stundande bröllopet för våra familjer och närmsta vänner och alla blev så glada! Åh vilken härlig tid <3
 
Nu är vi framme i juni, sommaren var här! - och för att stanna :D Här är en bild från när jag en solig dag utan någon att umgås med tog bilen till pappa och Kristina och solade och åt glass, kände friheten av att ha körkort och bil :)
 
Bestie och jag <3 En dag när Vicky hade slutat jobbet gick jag över till henne och vi bestämde oss för att byta ut alla möblerna på hennes balkong till en enda stor madrass med massa filtar och kuddar också åt vi pizza och drack breezers, good life liksom!
 
Det fantastiska sommarvädret fortsatte ju så vi var mycket med Andreas familj i deras sommarhus och åkte båt, badade och åt räksmörgåsar :)
 
Sen hade jag min födelsedagsbonanza i juli. På fredagen åt jag och Andreas middag med våra föräldrar som en "födelsedagsafton", på lördagen hade jag fest med 90-tals/skoldisco-tema som en "födelsedagsdagen" och på söndagen firade jag och Vicky "födelsedagsannandagen" på stranden ;)
 
Jag och Vicky på stranden <3
 
Så glad över att sommaren innehöll så mycket solande, vin och skräpmat <3
 
I slutet av juli hälsade Ludde på från Stockholm och en dag åkte vi till Liseberg! Hade inte vart där sen jag var 16! Varje sommar har jag sagt att jag ska åka, men det har inte blivit av, men nu äntligen! Jag älskar ju att åka :D
 
I augusti kom dessa brudar och hälsade på, Carro och Erica :D Det blev några sköna utekvällar och äcklig indisk mat :P Good times!
 
Sista veckan av semestern åkte jag och Andreas och hälsade på Ludde i Stockholm för första gången! Ludde hade den här våren köpt en tvåa i Solna och lägligt nog levererades det en stor soffa hem till honom samma dag som vi kom ;) Det var en sjukt kul vecka! Vi åt fantastiskt god mat på olika restauranger, vi festade, gick på museum och jag hälsade på en barndomskompis och hans familj :)
 
I september kom Carro en snabbis och hälsade på mig igen <3
 
Jag hade anmält mig till en målarkurs på Medborgarskolan, så tre hela söndagar åkte jag och målade och testade på flera olika tekniker, det var kul! Det är så lätt att man låter såna intressen ligga, det här blev som en kickstart :)
 
Jag är lite impulsiv av mig ibland, särskilt när det kommer till shopping, så redan i september hade jag köpt min bröllopsklänning från en säljare på Etsy haha! Men eftersom jag missade hela den här "prova massa olika bröllopsklänningar med familj och tärnor" så ordnade vi så att jag, min syster Mia och Vicky kom hem till Andreas mamma och jag fick prova klänningen och se vad de tyckte + att jag fick chansen att se klänningen i en helkroppsspegel vilket jag inte har hemma ;) Det var så mysigt! Så mycket kärlek <3 Och klänningen var precis som jag hade föreställt mig :) Fast jag vill inte visa den förrän efter bröllopet!
 
I oktober fick jag äntligen min förlovningsring också! Ända sen juni hade jag väntat på den. För jag beställde själva ringen från Rust jewellery och när vi var i Stockholm kollade jag på diamanter inne hos Diamantia/Kaplans guld, beställde diamanten därifrån och fick hem den i slutet av augusti och sen gick jag till min lokala guldsmed och hon gjorde kronan fäste diamanten på ringen :) Ett sånt jobb och lång väntan, men så värt det! Älskar min ring :)

I november slutade jag på mitt jobb i Sunne. Under sommarsemestern fick jag lite distans från arbetet och kom underfund med att jag borde söka nytt jobb i stan för att slippa pendlingen. Hur mycket jag än trivdes där med fantastisk chef och goa arbetskamrater så kunde jag inte jobba kvar med den långa körningen varje dag, 1 timme dit och 1 timme hem är tufft. Ändå är det en stor skillnad från när jag åkte tåg men i alla fall! Jag blev erbjuden en fast tjänst där jag har 5 minuters promenad till jobbet och jag tog det!
 
Den 19 november överaskade Andreas mig med god middag och present på våran 11 års-dag <3
 
December var en bra månad då jag verkligen tog till vara på att jobba på hemmaplan :) Mer sömn varje natt, gick hem till Vicky, Andreas mamma eller hem och åt lunch några gånger. Härligt! Det här är dock ingen bild från en lunch :P Utan från en galen utekväll :D
 
Julafton blev lite annorlunda detta år. I flera år har jag alltid åkt hem till Mia dagen innan för uppesittarkvällen. Men i år skulle hon jobba på julafton så istället vaknade jag på julaftonsmorgonen hemma med Andreas :) Vi åt julfrukost i sängen och öppnade varandras paket, det var jättemysigt :) Första gången vi är tillsammans på julafton förutom när jag var 17 och jag firade jul med hans familj då mamma gick bort. Sen hängde jag med till Andreas familj en liten stund innan jag åkte till pappa i Väse lagom till Kalle Anka och där firade vi jul som vanligt :)
 
Ludde kom under mellandagarna och stannade till nyårsdagen :) Här är vi hos några vänner på självaste nyårsafton!
 
Inför år 2013 skrev jag så här:
"Till 2013 är mitt mål att ta körkort nu i januari/februari genom en intensivutbildning så att jag har mer flexibilitet och sparar mer tid i pendlandet till mitt jobb. Det är väl den största utmaningen och det som upptar mina tankar mest just nu. Om jag ska försöka se längre fram så är mina mål för 2013 att hälsa på Adam i Lanzarote till våren, saknar honom så mycket! I sommar ska det bli skönt med en första "riktiga" semester som alla vuxna med jobb har ;) Jag har en massa lösa planer inför dom veckorna, bl.a. att besöka någon festival och att husbilssemestra med Andreas familj runt Europa, men vi får se vad det blir! Andra mål jag har är att fortsätta slappna av, ha kul, måla och att få min familj och Andreas familj att umgås mer :) Kanske är det här året sista "tonårsåret"? Fyller faktiskt 25 i sommar och har funderingar på att bilda familj snart... Men inte 2013!"
 
Körkort - check! Lanzarote - check! Sommarsemestern var väldigt avslappnande och kul utan storslagna planer! Men det som faktiskt betyder mest av mina mål för 2013 och som jag faktiskt uppfyllde var att slappna av, ha kul och få min familj och Andreas familj att umgås mer för det har vi faktiskt gjort <3 Alla har kommit närmre varann och det känns underbart!
 
2014 kommer bli en massa härliga resor och kärlek, kärlek, kärlek! I april kommer jag, Mia, Vicky och Carro åka till Adam i Lanzarote för att fira min möhippa <3 I juni har Andreas föräldrar bjudit alla barnen med respektive på en veckas semester i Kroatien :D Mitt och Andreas BRÖLLOP den 16 augusti <3 <3 <3 och sen en härlig smekmånad! Och efter det är det nog dags att bilda familj tror jag bestämt :)
 
Jag sitter och funderar på mål att sätta för mig själv... Ett är som sagt att damma av digitalkameran igen och dokumentera mer vad som händer i mitt liv. De "små" stunderna i vardagen är också värda att fotas för det är så roligt sen att kunna se tillbaka på! Jag ska försöka skriva några inlägg här i bloggen då och då för att kunna bläddra tillbaka och minnas detta fantastiska år då jag planerade mitt och Andreas bröllop och reste på galna resor med familj och vänner <3 Men i och med det är ett annat mål förstås att även kunna njuta av allt detta, vara i nuet mer! Inte bara tänka på att jag måste få med allt på bild utan också stanna upp och ta in allt utanför kameradisplayen - det är faktiskt en svår balansgång!
 
Jag har funderat på detta mycket faktiskt under 2013 - jag dagdrömmer väldigt mycket, mina tankar är alltid i framtiden någonstans och jag älskar att längta. På ett sätt kan det vara en bra egenskap för det är väl det som också kallas för "målbildning" och jag genomför ju faktiskt det jag bestämmer mig för att göra kanske tack vare detta! Men dagdrömmandet kan också medföra att jag missar en del av det roliga som händer här och nu medan jag längtar till framtiden! År 2014 känner jag på mig kommer bli ett riktigt sånt roligt år med händelser som är once in a lifetime, så det bara måste jag leva i! Jag ska försöka göra mitt bästa :)
 

Ett år utan bloggen - ett år utan ordentliga minnen?

 
“I love those memories that make me smile no matter what is going on in my life right now.”
 
Haha senaste inlägget jag skrev var en årsresumé av 2012 XD Har alltså inte bloggat någonting under hela 2013, har inte ens varit inloggad på blogg.se en enda gång under hela året! Så förlåt att jag inte har svarat på några kommentarer!
 
Det var inte något aktivt beslut att inte blogga, det bara blev så. Men nu när ett helt år har gått utan det så tycker jag det är tråkigt faktiskt att inte ha några inlägg att titta tillbaks i! I och med att jag inte har bloggat har jag heller inte tagit några bilder och that's a damn shame för det mest lyckade sättet att behålla underbara ögonblick på är ju att ta bilder att kunna se tillbaka på! Till och med den enklaste lilla textraden kan flera år senare få en att minnas hur det kändes den dagen man skrev det.
 
Jag trodde instagram var en happy medium - ett snabbt och enkelt sätt att dokumentera ens liv, men det är inte samma sak som en blogg! Bilderna är ju av extremt dålig kvalitet, alla bilder ser likadana ut och det dödar faktiskt det sociala umgänget mer när man instagrammar än när man tar bilder med digitalkameran!
 
Så, för min egen skull, ska jag börja fota och blogga igen!