Wohoo!

Idag har jag och Andreas köpt flygbiljetterna från Sthlm till San Francisco och från San Diego hem igen! Vi kommer vara där 1-22 september :) Nu är det bara flygen från San Francisco till Los Angeles och från Los Angeles till San Diego och boka hotellen som är kvar. Men en sak i taget! Vi har även fyllt i ett Ja/Nej-formulär på nätet om jag var inblandad i spionage under andra världskriget. En klurig fråga!

 


Gulligt!

Jag befinner mig i en ungkarlslya och ser på hockey, "Kolla Elina vad jag har köpt till när du är här!" - Ett vinglas ;)


Det värsta är...

... att jag ändå alltid är tvungen att hämta mer sås sen :P


Ink in water













Så häftigt vackra bilder av fotografen av Alberto Seveso!

"Keep her where she belongs"


Jag är som sagt sjuk, så ligger mest i sängen och ser på avsnitt och har inget att tillföra bloggen direkt. Men om ni inte redan har sett den här dokumentären i två delar på youtube, gör det! Hela dokumentären går på 45 minuter och handlar om reklam, objektifiering av kvinnorkroppen, ätstörningar och mäns våld mot kvinnor.

Sjuk!


Fyfan.. Har dragit på mig en förkylning :( Så jääkla typiskt att behöva ringa och sjukanmäla sig tredje dagen på LIA:n >< Dessutom en timme försent.. Hade satt klockan på halv åtta, men jag vaknade tydligen inte av det utan vaknade av mig själv halv nio och panik-ringde till min handledare, fett pinsamt! Sen somnade jag om till tolv :P

Men jag har fått gott intryck av min LIA-plats iaf :) Det är roligt att sitta och skriva riktiga journaler och lära sig det nya systemet som landstinget införde i början av det här året. Det är svårt som fan, man glömmer saker hela tiden och får gå in och rätta i efterhand, men det är kul!

Bilder från fredagens bravader ;)


Jag, Carro och Mia förfestade hos Carro med "vin-spel", smink och accessoarer, fuldans, bekännelser o.s.v. precis som en tjejförfest ska vara!



I put a spell on youuu !


Carro önskar att hon hade små hål i öronen igen så hon kunde låna mina örhängen ;P


"Elina, vad glad du ser ut!" <3


Hihihih min lilla tokstolla!


Snygg tjej!



Gimme gimme, gimme, gimme gimme more!


Haha Moves like Jagger alltså ;D


Sexy beast!



Och när det är så här snurrigt är det dags att sätta på Petter - Såklart och dra till krogen :P


Hattfabriken!


<3




Hahaha <3


Vette fan vad som hände men plötsligt hade mitt vinglas ingen fot :(


Verkligen ur fokus här alltså^^ :P


Alltså, hahah orka med oss XD Trillar runt över hela dansgolvet :P


När lamporna tändes tog vi festen utanför och stod och bullshitta hur länge som helst med massa folk. Så jäkla roligt när alla är skitfulla och nån står och pratar gojja och man bara håller med om aaallt :P


Sen drog vi och två killkompisar till Carro hem till oss och efterfestade. Spelade allt från E-type till 60-tals pophits och Ebba Grön :P




Om man ändå kom ihåg vad man pratade om hela natten :P



Mmmm pommes!


Sen hittade Carro en tallrik som det var lite avskavt på i kanten så hon ville ha sönder det men jag bara "Nej inte här inne!" Tänkte bara på mitt stuff som låg utspritt överallt så jag kastade ut tallriken genom fönstret itället :P Som tur var träffade jag inte bilen!


Ingen vet varför eller hur, men rätt var det var så låg Carro uppe i skåpet :P


:D


Jag målade naglarna på Ronny!


Vi var rätt sega där ett tag runt 05.30-tiden, men sen fick vi världens ryck och dansade musten ur oss till klassisk efterfest musik som typ Axel Algmark - Kyss mig och Håkan Hellström - Kom igen Lena (ORKA) till typ 07 :D


Hahah taklampan är sned :P Ah, fett kul kväll!


Sjukt kul helg!


Jag har massor med roliga bilder från i Fredags när vi var ute ;) Men jag får ägna ett större inlägg åt dom imorgon! Nu ska jag och Andreas se alla avsnitt som vi har missat de senaste dagarna, The Office, Project runway o.s.v.. Imorgon börjar allvaret igen med första dagen av 6 veckors LIA (lärande i arbete)!

Tree house-hotell i Västerås!

På väg till busstationen idag genade vi över en park där det här hotellet uppe i trädet finns :) Carro berättade att man får hjälp av ägarna upp på nåt sätt och sen är man fast där uppe tills nästa dag då man får hjälp ned på överenskommen tid, men det finns fungerande toalett och allt där uppe! Lite roligt att se på riktigt när jag har googlat såna här hus jättemycket :)


Sängliggandes idag alltså...

Jag och Carro tog oss tappert runt kvarteret till Hemköp förut och köpte grillad kyckling, potatissallad, vitlöksbröd, 4 liter cola zero, chips, crème fraîche, och godis. Nu ska vi väl kunna överleva baksmällan :P Blir tusan sängliggandes hela dan idag!


Godmorgon!

Jag tror Carro är synsk, hon berättade igår att hon hade drömt att vi stod i hennes lägenhet sju på morgonen och skrek och då tänkte jag bara "ofta" eftersom jag inte har efterfestat på flera år! Men jorå, visst stod vi där och skrek med till jävla Håkan Hellström sju på morgonen :P Det var ju härj, jag kastade ut en tallrik genom fönstret och Carro kröp in högst upp i ett köksskåp och ja... Kul kväll :)


Åker till Carro i Västerås över helgen!


Ska bli så kul att hälsa på henne igen :D Var ju hos henne när jag tatuerade mig för lite mer än en månad sen, men det var så kort. Så jag bestämde mig för att åka upp igen och hälsa på <3 Carro och jag har vart bästisar sen hon i princip föddes eftersom våra familjer känner varann sen låångt tillbaks. Hennes mormor och min mamma var bästa vänner och hennes moster och min storasyster Mia är bästa vänner :) Det är coolt att ha en vän som man har känt hela livet!


Bilderna är från 2003 skulle jag tro <3

Precis vad jag behövde :)


Har vart ensam idag och jag blir alltid lite nere då för jag börjar tänka på saker, då är det skönt att ens bästis kommer över! Det var ju lite slump eftersom jag inte visste att hon skulle komma till Karlstad idag, det hade hon bestämt sig för igårkväll :)

Ibland fixar universum det så himla bra!

:)

 

Ikväll kom Vicky över hit, har inte träffat henne sen jag hälsade på i Gbg i februari! Så det var fett med mys :) Det härliga med henne är att man kan snacka om verkligen ALLT! <3

Gosig bild på oss från när vi först började umgås 2007 <3

Den gamle gitarristen

Försöker mig på en till Picassomålning för träningens skull :)


Nya joggingskor - Tips på engelska sidor!

 

Efter joggingturen i måndags kände jag att my hips don't lie, jag behöver nya joggingskor :P Hade ont i höfterna som en gammal tant igår. Problemet är att jag inte har brytt mig om att köpa riktiga joggingskor tidigare utan använt mina danssneakers som har 10 år på nacken^^ Inte bra!

Men jag fick ett tips från en tjej i klassen att gå in på Intersport och kolla vilken sko jag behöver genom att be personalen kolla hur jag sätter ner fötterna på löpbandet i butiken. Sen går man in på engelska sidor på nätet och köper skorna för mer än halva priset! Hon tipsade mig om den här tjejen som har samlat några bra engelska sidor man kan kolla på. Jag beställde dom här Nikeskorna på bilden från SportsDirect för 600 spänn inklusive frakt. I Sverige kostar dom runt 1500kr!

Finns ju roligare saker att lägga 600 spänn på enligt mig, men det ska bli skönt när jag får hem dessa så jag kan gå ut och träna igen :) Fram tills dess blire trampmaskinen här hemma :P

Föreläsning :)



Wanna be in LA



Lyssnar på denna och kikar runt på hotell i Kalifornien ;)

De fick åka upp på väggarna!


Jag och Andreas var på Ikea i lördags och fick bl.a. med oss två ramar hem för han tyckte att lite av det jag har gjort ska upp på väggarna :)


Kråkflickan fick hänga i sovrummet.


Och tjurskallen fick hänga i hallen!

Vecka 12: Creativity


Vilket fint kort :)



Gillar att det står att man ska ta sig tid till att drömma för jag har haft känslan av att jag dagdrömmer för mycket, men nu ska jag inte tänka så längre :) Det kan vara bra för kreativiteten att drömma lite!

Kommit igång med träningen :)

Det som är extra skönt med våren är att man kan komma igång med träningen utan att det ska behöva kosta nånting! Ända sen snön försvann har jag tagit upp mina powerwalks på 6km ett par, tre gånger i veckan och idag gick jag vidare ett steg och körde joggingintervaller också :) Jag går långsamt fram så jag kommer köra som idag, 2 låtar powerwalk och 1 låt jogging några veckor framöver så får vi se om jag kan öka på joggingen lite mer sen!

Bild från 2009 ;)

Bra volymprodukter till håret!


Jag har under ett par veckor testat nya produkter för att få mer volym i håret och jag tycker de funkar, så jag tänkte dela med mig:

Burt's and bees very volumizing shampoo, Fructis Pure & shine weightless hair och Batiste dry shampoo Big and bouncy XXL volume!

Alla är "godkända" produkter för de som håller sig borta från silicon, parabener och mineraloljor etc. Torrshampoot har alkohol i sig, vilket torkar ut håret lite, men det kommer man inte undan med när det gäller sprayer^^ Har man det i hårbotten bara som ändå är nytt och fräsht hår gör det inte någon större skada!

Det härliga med shampoot från Burt's and bees är att jag får samma effekt på mitt hår som med mitt hemmagjorda shampoo, d.v.s. väldigt fluffigt och lättorkat :) Så när jag känner mig lat (tar lite extra tid med det hemmagjorda) använder jag detta!

Balsamet har jag nämnt förut i det inlägget om det hemmagjorda shampoot.

Batiste torrshampoo har jag upptäckt faktiskt är bättre än Got 2 b som jag har skrivit om innan. Eller egentligen är båda lika bra, men ger olika resultat. Båda är bra torrshampoon som gör att man kan skjuta upp hårtvätten en extra dag. Men Batiste ger samtidigt håret mycket volym och stadga som gör att det är lätt att styla, t.ex. luggen, som med Got 2 b inte formar sig lika lätt för deras torrschampoo gör håret väldigt lent och oformbart. Det beror på vad man vill med håret helt enkelt :)

Så det var jag lite skönhetstips från mig denna söndagkväll!

Tjurskalle


Tree houses - part 2!











Svart och svår, 14 år ;)

 

Snart 10 år sen !! Fast det känns som att det borde vara typ 100 :P


Ny bild :)


Fotograf; Jessica Bergman

Shit Snubbar Say To Feminister



Haha såg denna på Lady Dahmers blogg :D Fett skön tjej! Mycket bra interpretationer :D

Stayin' aliiiiiive!


Idag har jag gått en hjärt- och lungräddningskurs i skolan, så nu kan jag rädda alla era liv! ... Sålänge jag kommer ihåg takten till Bee Gee's - Stayin' alive ;)

Resten av kvällen kommer bestå av råpluggning! Har prov i diagnosklassificeringsteori imorgon >< Hoppas jag överlever!

För att göra det enkelt för oss...

Andreas har gjort iordning kartor och klippt ut lappar där man kan skriva vad man vill göra, vart, hur lång tid det tar och varför man vill göra det till våran planerade kalifornien-resa :) Sen har han dessutom lagt kartorna på grytunderlägg så man kan sätta nålar i dom för att veta vart i stan vi vill röra oss med tanke på hotell och så. Min pojkvän är kreativ :)

 


If your dreams don't scare you...


Vecka 11: Moderation


Det kan jag behöva den här veckan när det är så mycket i skolan samtidigt som jag har en sprillans ny iPhone 4S att leka med, inte lätt :P Skämt åsido, moderation och balans är nånting man ständigt borde ha i åtanke!


Slappar-söndag!


Idag har jag inte gjort nånting, klev ur sängen kl 14 tror jag.. Nu på kvällskvisten började jag på denna. Väldigt slapp söndag <3

Nu är Johannas målningar uppe!


Nu har vi äntligen hittat passande ramar till målningarna som jag köpte av Johanna på Bluebird tattoo :) Passar jättefint i hallen! Längs väggen mittemot garderoberna står det en rokokobyrå!



Haha bra där ;P


Skulla testa iPhonekameran för första gången igår och råkade få med mitt finger i halva bilden :P Bra där! Men bilden blev söt trots/tack vare det ;P

Testar att blogga från iPhonen :)

Igårkväll var jag, Andreas och Eric över till Fredrik och Jennie och åt kyckling/bacon-wraps och kollade på Melodifestivalen och spelade musikspel :)


Festival för systerskap!


Idag var jag på två föreläsningar på Festival för systerskap med en vän från när jag var med i F! Karlstad, Josephine :)


Vi såg först Maria Sveland, som var så himla intressant. Hon pratade mycket om jämställdhet och normer i familjerelationer. Hon tog också upp hennes artikel i DN om hatet mot feminism och "politisk korrekthet", som jag tycker är så himla träffande!


Sedan såg vi Kajsa Grytt (Tant Strul) som spelade några låtar varvade med...


...Högläsning ur hennes självbiografi. Väldigt fint!


Bra dag!

Fredag!


Idag har jag haft studiedag som vanligt på fredagar. Det är ganska mycket nu i skolan, har prov nästa vecka och inlämning av en hemtenta + andra uppgifter som ska bli klara innan vi går ut på våran sista LIA (lärande i arbete)! När vi kommer tillbaks från den är det bara en månad kvar i skolan innan examen :)

Det känns helt stört att jag ska ut och arbeta i juni... Iiiihhhh !! Jag fick ett samtal idag från avdelningschefen på en av klinikerna på sjukhuset som frågade mig om jag hade skrivit på avtal med Sunnes vårdcentral än för dom ville ha mig hos dom till sommaren. Men jag har skrivit på hos Sunne så det gick ju inte. I Sunne ser det ut som att jag har garanterat arbete dessutom efter att mitt vikariat går ut vid årsskiftet eftersom en kommer gå i pension då! Det är rätt häftigt faktiskt, alla i min klass har redan fått åtminstone sommarvikariat efter examen och ändå har inte landstinget fått tillräckligt med vikarier^^ Känns jättebra att jag valde den här utbildningen!

Nu kommer Andreas hem snart och då ska vi till Ica och köpa nåt gott i matväg och hämta ut min iPhone 4S :D Mitt nummer kommer inte flyttas över förrän natten till måndag men jag kan ju ändå ladda hem appar och grejsa med den sålänge :))

California dreaming...


I flera dagar har jag bara suttit och länsat google på forum där resor till Kalifornien diskuteras. Jag och Andreas har ju planer på att åka dit i höst så nu ska vi börja med det roliga/frustrerande att komma överens om vart vi ska och vad vi ska göra där ;)

8 mars!

 


Vicky i akvarell!



Jag postar den till dig, vännen! Kameran fångar inte upp allt, den ser lite annorlunda ut.

Idag för 2, 3 och 4 år sedan!


2010-03-06. En händelsefattig lördag, jag provade min nya jeansshorta som jag hade köpt från Tradera!


2009-03-06. Fredagsmys med Andreas.


2008-03-06. Studiedag från komvux, gick på stan och fikade med Sibel.

The Steady Roller



Grymt skön låt!

Två bilder från söndagen i Gbg!



Gosdagen!

Vecka 10: Consideration



There’s a heavy load upon our backs of things we carry from the past...

...My guilt-filled mind, it tried to run
but it traced us back to where we begun

So the morning came
and swept the night away
As I was looking for
a way to disappear
A
mongst the quiet things
and all these empty streets
I found a way, I found a way
to reappear…

Lördag!


Idag har jag och Andreas köpt nya växter, spelat yatzy och färgat urtvättade jeans svarta hos hans mamma, fikat hos hans mormor och städat! Vilken dag!

The Starship!

 











Led Zeppelins privata plan 1973-77!

Virkning hjälper med pluggandet!


Det var det bästa jag kunde göra för mitt studerande i lördags när jag köpte garn och virknål! Den här veckan har jag bara en massa självstudier nämligen, så jag varvar ett par timmars pluggande med mitt examensarbete med ett gammalt avsnitt Gossip girl och virkning :) Att ta en paus och bara göra något helt tankebefriat en stund och få göra ett annat arbete med händerna gör verkligen att man kan ta ett till hårt pass med pluggandet sen!


Har hittills gjort 20 mormorsrutor :) Det är roligt med multifärgade garn också, kan tänka mig att jag lätt skulle tröttna på att virka med samma gamla färg hela tiden!