Innan gästerna kommer...



Jag vill bara passa på och visa upp klänningen jag har på mig innan gästerna kommer! Även denna fick jag av Andreas i julklapp :) Jag kör lite Edie Sedwick/motown-brud ikväll^^ Det måste väl vara ett bra sätt att börja ett nytt år på?

Gott nytt år!







Torsdag!

Igår var Luddes sista kväll hos oss! Andreas skulle upp idag och jobba, men jag har ju jullov så jag och Ludde satt uppe och ritade, drack flera koppar té och lyssnade på Kyuss X) Good times, good times!




Gårdagens verk, haha!

Onsdagkvällen!

I onsdagskväll gick jag över till Susanne och firade hennes födelsedag :) Sen åkte vi in till Valfrids och träffade min och Mias halvstorasyster Linda!



Sisters <3 Mia, Linda och jag!


Fick träffa Lindas nya kille också, Ulf :)




Just nu:

Nu ska jag strax iväg till Susanne och fira hennes födelsedag!


Har på mig en av klänningarna jag fick av Andreas i julklapp :)

Onsdag!

Idag har jag och Ludde suttit och ritat och lyssnat på musik medan Andreas har varit på jobbet!



Aaah jullov X)

Keep calm...



Good times are so hard to find!



There shall be signs in the Sun, the Moon, and the Stars. - Jesus Christ

Mandy Shadforth tavlor

Peace


Oh darling!

<3


Julhelgen!

Jag åkte hem till syrran kvällen innan julafton. Vi skrev julklappsrim tillsammans enligt tradition :)


På julafton hämtade pappa och Kristina oss och vi åkte ut till deras hus!


Glögg och pepparkakor :)


Fick gosa mycket med fina katter den här helgen <3 Mia har två katter och pappa och Kristina har också två katter.


Tomtemor delar ut paketen och läser upp rimmen :)

Jag fick massor med fina saker, bl.a. stafli, taveldukar och oljefärger, eteriska oljor och ekologiskt bodylotion X) Och jag fick också mammas gamla Virtues kort med mig hem!

På kvällen åkte jag och Mia hem till henne igen och såg på Love actually och hon lärde mig hur man virkar mormorsrutor!


Godmorgon!


Godmorgon <3

Idag hämtade Andreas mig och vi har catchat upp med varann om julen :) Ikväll blir det nog brädspel med några kompisar! Skippar juldagssupandet i år^^

God jul!









Nu åker jag till min syster!





Julklappar från älsklingen!


Jag och Andreas ska fira jul med våra familjer i år igen så vi åt frukost på sängen imorse och bytte julklappar då :) Jag fick allt detta fina! En långklänning, ett par utsvängda byxor i svart spets, en tunika i velvet med fransar och en klänning med trumpetarmar i fint, glittrigt zig zag-mönster :) Helt fantastiskt!

Da'n före da'n före doppareda'n!


Igår satt jag ju som sagt hela dagen vid datorn och krånglade med designen, jag kan typ ingenting om sånt så jag fick googla mig till svaren :P Andreas och Ludde hade dragit innan jag vaknade för deras kompisgängs årliga öl- och TV-spelsdag. Här hemma bestämde jag mig vid 21-tiden att jag skulle dra mig dit jag med och socialisera lite^^ Så jag svischade om från pyjamas till detta..


..packade ned en Safariflaska och drog iväg!



Ny design :)

Nu har jag suttit hela dagen med att fixa en ny design till bloggen. Jag kände bara att det verkligen var på tiden!

Spanish Moss!

Har hittat en för mig ny butik på nätet med schyssta kläder - Spanish Moss! De har både nyproducerade och vintagekläder :)



Några favoriter från Vintageshoppen!

Excuse me while I kiss the sky!




Jullov!

Åh vad jag mår bra nu :) Fick nyss veta på skolans intranät att jag fick VG i en kurs. Har väntat på det betyget och nu kan jag äntligen ta jullov! - 3 veckor utan att behöva ägna en enda tanke till skolan! Idag ska jag bara ta det lugnt, koka mjuk chokladkola, se på julfilmer, slå in paket och spela massa brädspel och kortspel med Andreas och hans kompis Ludde som är här och hälsar på från sthlm :)


Igår var Henke här också och vi spelade ett nytt spel som Ludde hade med sig - Power Grid! Man ska bygga kraftverk i städer runt Tyskland och försörja så många som möjligt med el, det vart 3 timmar med strategi och skoj ;)

Julbord med tjejerna!

I fredags åt vi tjejer julbord hos Frida! Vi har ju turats om att bjuda hem varandra på middag under hösten så för att runda av denna tradition hjälptes vi åt så gott vi kunde och fixade ett julbord :) Det blev riktigt lyckat <3


Jag steker köttbullarna och prinskorven, like a boss!


Vårt fina julbord :)


Nom nom nom!


Frida hade en äkta gran <3

Fler bilder från den här kvällen kommer^^

Inredningsinspiration!









Gamla festbilder!

Här kommer några bilder från Vickys kamera när Carro var och hälsade på mig för några helger sen :)













No longer fun!


En asbra låt!

Men jag får typ krupp för den manliga sångarens röst påminner mig så jäkla mycket om nån, men kommer inte på vem! >< Någon som kommer på?

Etsy findings!

Jag har suttit hela eftermiddagen och kvällen och klickat mig igenom Etsy.com, den affären och dess favoriter och favoritens affär också den affärens favoriter... Det kallar jag tidsfördriv!


Ett litet kollage av en hundradels promille av allt fint man kan hitta! Superroligt att bara glo på allt, klicka, skrolla och söka :)

Tips på godkända hårprodukter!

Tänkte berätta vilka hårprodukter jag använder, och som man alltså kan använda när man kör på Noo poo-metoden :) Jag skrev ju för ett litet tag sen om hur jag tvättar håret med ägg, honung och citron! Under min kategori Hårdvård & Frisyrer finns fler tips på hur man kan tvätta håret utan schampoo, eller så kan man kolla runt på nätet! Lockig.se är ett forum jag brukar använda mig av :)

Så nu vet du hur du kan tvätta håret utan schampoo med skadliga ämnen (silikon, sulfater och mineraloljor). Men man vill ju fortfarande fixa till och sätta upp håret! Och då gäller det ju att använda produkter som är lätta att tvätta ur! Jag upptäckte till min förtjusning att mina favoriter från innan jag började med No poo faktiskt var godkända! På Lockig finns listor med olika sorters godkända produkter. Men orkar man inte leta vill jag tipsa om dessa som jag använder och som finns att köpa nästan överallt :)


Som hårspray använder jag Got2b 2 sexy, jag tycker den funkar helt okej för lite stadga och volym och den luktar dessutom så gott!
Och eftersom jag har lugg som lätt blir fetare än övriga håret när den ligger mot pannan hela dagarna så använder jag då och då torrschampoo. Den här Got2b rockin' it tycker jag är superbra! Anledningen är att efter man har sprayat i det i håret och borstar blir håret jättelent och precis som hårsprayen luktar det underbart! Man blir nästan lurad till att tro att håret är nytvättat på riktigt :)

Jag vet dock att de här produkterna egentligen inte är optimala eftersom de innehåller alkohol som är uttorkande. Men jag använder dessa främst i luggen som sagt och vid hårrötterna för att få mer volym så de känsliga längderna tar ju inte så stor skada av det ändå :)

Adams vistelse hos oss :)

Jag har ju som sagt haft besök här hemma! Adam kom i tisdagskväll <3 och åkte igår :( Det var så skönt att ha honom här! Kändes verkligen lyxigt att ha setts två gånger på ett halvår ;)


På tisdagskvällen åt vi mat hos mig och Andreas, spelade spel, drack vin och snackade :)


<3


Ännu senare på kvällen griljerade vi säsongens första julskinka!


Tummen upp :P


Mums!


Så gott på julvörtbröd och té till X)


Andreas har börjat med en ny "rolig" min :P


På onsdagen gick jag till skolan först, på kvällen åkte Andreas till Danmark och jag och Adam gick ut och åt på Alfies!


Förrätten som Adam krånglade med servitrisen om så att det blev på spanskt vis ;) ..och korrigerade menytexten på italienska :P


Massor med mat och rött vin <3


Godingen!


På torsdagen var det upp tidigt till skolan igen, tog en "powernap" på två timmar efteråt och sen gav vi oss iväg på Cabaret! Jag har ju sett den en gång tidigare i höst med Vicky, men var tvungen att se den igen med Adam eftersom två av våra danslärare + dansklasskamrater + Scala-folk är med i den :)


Adam med våra f.d. danslärare från gymnasiet ;)


Efteråt trotsade vi snöregnet för Tartinis på Guldapan!




Fredagen blev en lugn dag hemmadå jag och Adam såg på filmen Burlesque och när Andreas kom hem på kvällen lagade vi mat och såg på Idolfinalen :)


På lördagen gick vi på julmarknad på muséet!


Mina favvokillar <3


När vi var klara på marknaden gick vi på afternoon tea :)






När vi kom hem på eftermiddagen spelade vi en massa kort och drack öl/vin..


När det sen hade blivit några extra glas av det goda och en massa musikvideos på youtube bestämde vi oss för att dra ut! På kvarterskrogen skulle Vickys lillebrors kompisar spela hiphop så vi drog dit först för att kolla läget :)


Mina bästisar!


Gos !!


Susanne, min brorsons mamma var där också! Det var kärt återseende så hon bjöd på shots :D Det var typ släkten är värst för mig där ett tag, min brorsons mamma var där, min pappas ex var där och en av Andreas bröder :P


<3


Sen blev det in till Koriander för min och Adams del med en massa dans!


<3


Det blev en jätterolig och spontan kväll :D


På söndagen åt vi en stor frukost sen åkte vi in till stan och fikade innan han åkte med tåget hem.

Dagarna gick så fort! Men vi har hunnit med massa roligt, precis allt jag ville göra när han äntligen var här och hälsade på :)

Fredag!


Det är så härligt att ha Adam här! Tänkte uppdatera här lite snabbt medan han duschar. När han kom i tisdagskväll åt vi mat hemma hos hos och bara umgicks, i onsdags gick jag till skolan och Adam tog en egen liten turisttur runt Karlstad. På kvällen åkte Andreas till Danmark på jobb och jag och Adam var ute och åt middag. Igår hade jag skola igen och Adam gick på stan och shoppade, på kvällen gick vi på Cabaret och hälsade på våra danslärare som är med i föreställningen :) Idag ska vi ta det lugnt! Andreas kommer hem i eftermiddag och vi ska ha fredagsmys här hemma :) Imorn ska vi på afternoon tea och på söndag åker Adam hem igen :(

Så, det var en snabb uppdatering om hur vi har haft det!

Snart kommer Adam :D


<3

Fredagskväll!

I fredags hade vi en försen födelsedags middag för Frida hos henne med kinamat och tårta :) Här kommer mina bilder:






Jul-glamlåtar á -73!

Två av mina favoritjullåtar, lustigt nog från samma år - 1973!

Slade - Merry Xmas Everybody


Wizzard - I Wish It Could Be Christmas Everyday

En förövrigt jäkligt rolig musikvideo! Älskar barnen som ser så oskyldigt "inte riktigt med på noterna (noterna haha) ut" och sångarens oengagerade mimande :D Och outfitsen! Definitivt outfitsen! Åh.. Så mycket att gilla med detta!

Lördagsmys!

Igårkväll lagade jag och Andreas lax och såg på Så mycket bättre som det Svensson-par vi är :P Kan någon säga att det INTE är bland det bästa som finns att tända ljus och äta god mat framför TV:n iklädd morgonrock? <3



Lördagsmys <3

Sista dagen på LIA:n!


Sista dagen på barn- och ungdomskliniken.. Jag fick gå hem efter lunch, fast det var nästan som att jag inte ville det, haha ;) Började verkligen kännas som att man jobbade där på riktigt efter att ha varit där i fem veckor! Och nu ska man tillbaks till skolan och lära sig mer, man ba' jag klarar ju detta nu :P

Jag bjöd på lite gott till fikat också fick jag en jättefin amaryllis med massor av blommor och knoppar på av dom :)

Hemmagjort schampoo på 3 ingredienser!

För ungefär en månad sedan bestämde jag mig för att återuppta den här No poo-grejen. Jag gav mig ju på det för länge sen och tvättade håret med balsam och sen gick jag över till att köpa ekologiska schampoon. Man kan läsa mer om det under kategorin Hårvård & Frisyrer. Men nångång i somras tog schampoot slut och jag min dummer började köpa billiga schampoon på Ica igen :( Men håret blev för risigt och platt så jag har funnit ett nytt sätt att tvätta håret på!

Man kan hitta mycket om ägg-tvätt med en enkel googling och hitta andra sätt att tvätta håret på också! Jag har testat mig fram lite och har kommit fram till ett "recept" som funkar för mig:


2 ägg - det är det som tvättar håret
1 teskedsstor klick honung - gör håret mjukt
1 skvätt citronsaft - det behövs något surt till äggen så att pH-balansen blir rätt, jag är ingen kemist utan går på det jag har läst mig till i forum.

Jag värmer klicken honung i en liten skål bara så den blir flytande, knäcker i två ägg, sprutar i lite citronsaft och vispar om! Sen har jag i det i torrt hår så jag kan känna vart jag har haft blandningen och inte. Jag tar i lite i taget och gnuggar in det parti för parti så hela hårbotten täcks. (Jag tvättar aldrig längderna oavsett om det är med schampoo eller ägg för att inte slita på längderna och för att det ändå bara är hårbotten som är fet och/eller svettig!)

När jag har haft i blandningen i hela håret masserar jag hårebotten nån minut extra innan jag ställer mig i duschen. Just att man masserar gör också att smutsen avlägsnar + att man stimulerar blodcirkulationen i hårbotten vilket är både skönt och bra :)

När man ska skölja ur håret måste man använda ljummet vatten, har man varmt vatten stelnar äggen! Sen har jag i balsam utan mineraloljor och silikoner i längderna (jag använder Fructis Pure & shine, men den enkla regeln är att det inte ska innehålla några ingredienser som slutar på -xane eller -cone) sköljer ur och tada! Jag har precis tvättat håret med ett egengjort schampoo!

Innan man börjar tvätta håret med ägg måste man dock tvätta hela håret en sista gång med ett väldigt starkt schampoo som får bort rester av de dumma ingredienserna som finns i de allra flesta hårprodukter. Googla "sista schampoo" så får ni upp förslag, det är oftast de allra billigaste schampoona som är så starka och innehåller inte mineraloljor eller silikoner! Har man inget sånt schampoo hemma så kan man faktiskt ta diskmedel för det är i princip samma innehåll, jag använde det!


Mitt hår mår jättebra av den här tvätten! Förut efter flera månader med "vanligt Ica-schampoo och balsam" var håret platt och blev fett efter två dagar, Nu blir håret väldigt luftigt, får volym och det liksom "klumpar inte ihop sig" som det gjorde förut så att det tog 6 timmar för håret att lufttorka, nu tar det typ 4 timmar vilket förenklar mitt liv eftersom jag inte tycker om att föna håret! Och det håller sig rent åtminstone en dag längre :)

Ville bara dela med mig, det var så länge sen jag skrev om hårvård! Också "slapp" jag plugga ;)