Antagen till Engelskalärare på gymn. nivå också!

Fick mitt antagningsbesked till universitetet idag och jag kom visst in på mitt första handsval där, Engelskalärare på gymnasienivå^^

Där ser man, i vintras när jag inte hade något att göra då hamnade jag i reserv och kom inte med, nu när jag redan har blivit antagen till en utbildning jag har siktat in mig på, då slår mina gamla drömmar in :P
Har en del tänkande att göra.. Vad vill jag bli? Läkarsekreterare eller Engelskalärare?

Kommentarer
Postat av: Thess

Jag började läsa till Engelsklärare på gymnasienivå direkt efter gymnasiet (är lika gammal som du) men hoppade av efter lite mer än ett år.. Jag insåg att det var alldeles för nära i åldern, t.o.m. med högstadieeleverna (man var tvungen att ha praktik på grundskola också). Man får verkligen noll respekt av eleverna och det är ett grymt otacksamt jobb så om du inte känner dig tillräckligt vuxen än så tycker jag du ska vänta! :) Bara ett tips. Däremot var det inte ett bortslösat år, lärde mig grymt mkt och utvecklades som person :) Nu läser jag istället till Biomedicinsk Analytiker, som jag egentligen tänkt söka från början haha.. Som det kan bli :P (efter att ha läst lite mer engelska efter jag hoppat av till lärare - också väldigt skoj!)

2010-07-15 @ 21:03:08
URL: http://senseofaspark.blogg.se/
Postat av: Linda

Leta upp så mycket information du bara kan hitta om dessa yrken och försök sedan att sätta dig in i situationen. Dåliga som bra saker. Låtsas att du är en lärare/sekreterare. Vad känner du?



Vad vill DU få ut utav ditt nästa yrke? Pengar, att utvecklas som människa, att ha roligt, att trivas, att ha en lugn miljö/en miljö med högt tempo etc etc. Det kan lätt bli rörigt när man funderar på så mycket olika så det bästa vore att skriva ner det och väga emot varandra. Lycka till!



(Bara för att nämna: Bli inte helt galen nu heller. Blir det för svårt så är det nästan bäst och bara släppa allting, kan du inte bestämma dig så vill du nog båda lika mycket och då får du bara ta random. Du har gott om tid till båda yrkena och många fler till om du vill, det behöver ju inte vara ett livsbeslut och ibland kan det vara skönt att bara köra på någonting och "se vad som händer".)

2010-07-15 @ 22:24:52
URL: http://larotika.blogg.se/
Postat av: Rebbe

Vad roligt! Har själv gått engelska för gymnasielärare! Det är tufft ibland, speciellt med grammatik, men samtidigt är det väldigt kreativt eftersom det finns så många sätt att lära ut språk! :)

2010-07-15 @ 22:32:10
Postat av: Isabelle

Grattis ^^ Alltid svårt att välja när man vill flera saker samtidigt, men du kommer säkert välja rätt i slutändan ^^

2010-07-16 @ 04:53:41
URL: http://isabellecandylove.blogspot.com
Postat av: Rebba

Grattis!

Jag läser själv till svensklärare för gymnasiet, utbildningen för engelsklärare är mycket lik, bortsett från ämnesstudierna då. Själva yrket, lärare, är fantastiskt roligt, men jag tyckte utbildningen, bortsett från praktiken, var ganska värdelös. Förvisso läste jag på Stockholms universitet, Karlstad är säkert mycket bättre!

För övrigt är det värt att säga att en lärarsekreterare med mer lärarutbildning än sekreterarutbildning har större chans att få jobb än en lärare med mer sekreterarutbildning än lärarutbildning, så jag tycker du ska satsa på att läsa till lärare, det ger dig nog fler möjligheter.

2010-07-16 @ 12:26:12
Postat av: Nancy

Jag är gymnasielärare och läste till det (sv/sh) direkt efter gymnasiet, att praktiken skulle vara jobbigare för att man ligger närmre eleverna i ålder är en sanning med modifikation - beror på elever, beror på en själv och beror på vilken slags gensvar man vill få på praktiken. Jag undervisade på gymnasiet, hade treor, fastän jag bara var ett år äldre än dem och det gick finemang, inga problem. Upplevde snarare att min ålder var en hjälp. Men jag var också klar med att man är där i rollen som lärare (praktikant) inte som deras vän och det hjälpte, man ska inte lura sig själv, man är där för att arbeta (praktisera) och det är viktigt att prioritera det.



Utöver det är arbetsmarknaden för lärare död typ. Speciellt i storstäder och jobbet är grymt underbetalt och tiderna är obarmhärtiga. Man läser väldigt många år på universitetet och får ut en lön som ligger på nivå med andra jobb som kräver noll utbildning. Man blir lätt utbränd. Depression och arbetsskador är vanligt. Det finns väldigt få jobb. Klasserna är stora. Resurserna obefintliga. And so on.



Det är dock jäkligt kul att undervisa (när man väl gör det) men villkoren kring yrket förstör väldigt mycket (både för lärare och elever).

2010-07-17 @ 14:56:24
URL: http://nancyisnegative.blogspot.com
Postat av: Johanna

Oj, svårt med val. Ett stort grattis i alla fall :)

2010-07-18 @ 16:03:46
URL: http://jodees.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0