Tips på TV-program!


Går på SVT1 eller 2 (vet inte för jag har bara sett på svtplay) på tisdagar! I varje avsnitt får man följa en kändis i hennes/hans letande efter sin historia! Det har hittills visats tre avsnitt, Lisa Kudrow, Brooke Shields och Sarah Jessica Parker och det har varit så bra och man får verkligen tusen känslor i kroppen på en och samma gång :)

Jag vet att man har släktforskat i min familj på min pappas sida, måste kolla igenom dom där papprena själv nångång! Jag var runt 10 år tror jag när jag fick veta att det hade släktforskats om oss och då är man inte så intresserad liksom^^ Vad jag kommer ihåg att pappa sa iaf var att man hade hittat vår släkt ända tillbaks till 1600-talet och jag har för mig att vi har bott uppe i de Sibiriska bergen och varit vargjägare i Finland! Men jag måste kolla in mer i det här, det är så lösryckt allt!

Vet ni något om eran familjs hitoria?

XXXO


Den här låten har gått varm här hemma ett par veckor nu, måste bara dela med mig här om nu någon skulle ha missat den ;) Flera låtar från M.I.A's nya skiva är jäkligt bra, skrev ju i våras om Born Free, dessa två låtar måste höras! Born Free-videon är hemsk och rät tlång så ifall man bara vill höra låten kan man ju leta upp den på Spotify bara eller något annat youtube-klipp^^

Väsktrubbel^^

Jag fick väskan idag som jag hade beställt från Topshop, men så var den för liten :( Det stod att den skulle vara 33 x 31 cm, vilket det isf skulle få plats A4 block eftersom ett A4 papper är 29 x 21 cm, men det fick det absolut inte plats med! Kändes jättetråkigt, har aldrig haft nå sånt problem tidigare med Topshop, men men^^ Jag skickade tillbaks den på en gång, har inte användning för en sån medelstor väska, mina väskor är små som man har på krogen eller stora som man har till skolan :P
Scarfen/halsbandet och broschen som jag fick i samma paket som väskan var iaf jättesnygga :)

Nu har jag beställt en ny väska från Asos istället, nämligen denna:

Den har måtten 40 x 30 cm, så nu jäklar ska den inte vara för liten :P Syns ju på bilden också med modellen att den är stor! Dom hade en bra fingerpekning på när jag kan vänta mig att få väskan, och det är nästa onsdag eller tidigare, toppen! Hade jag betalat dubbla fraktpriset hade jag fått den på måndag, men det kändes inte värt, kan faktiskt vänta två dagar extra :P

Har förövrigt varit hemma från skolan idag, hade riktiga UVI-känningar imorse ><  Men jag har kurerat mig med både Tranbärsdricka, sån där riktig sur en utan socker i! Också fick Andreas mamma mig att "shotta" citronsaft, ska tydligen vara väldigt effektivt och jag känner mig faktiskt bättre :)

Ny bild :)


Foto; Peter Ljungkvist
Retusch; Erik Sigvardsson

Helgen!

För att återge en överblick av min helg så var jag alltså på stan igår under dagen och fixade håret och sen beställde jag även glasögon till mig och Andreas. På kvällen gick vi över till Fredrik och Jennie där vi firade att Fredrik fyllde år :)
Idag har jag först pluggat Hälso- och sjukvårdsrätt, sen handlat och sett ett par avsnitt av Debatt på svtplay och sen pluggat lite mer fram till för en timme sen då vi lagade mat!
Jag försöker i vanliga fall reducera pluggandet till vardagar efter skolan, men nu har vi flera prov på en och samma gång v 40-42 så det är dags att lägga i en högre växel! Särskilt när det gäller det provet som är först ut om hur hälso- och sjukvården är uppbyggd organisatoriskt >< Det är så himla många aktörer som spelar in! Men det är samtidigt intressant har jag kommit på idag så det lättade mig lite :)

Men nu så blir det söndagsmys!

Nytt shampoo och balsam!


Jo, jag fick med mig nytt shampoo och balsam hem från frissören igår :) Dom hade ett erbjudande, shampoo och balsam för 249kr vilket är fett värt eftersom bara min hårinpackning från detta märke kostade så mycket har jag för mig^^ Ska bli spännande att testa nån dag! Shampoot från DermaNord som jag har använt i ett par månader nu visar sig göra mitt hår FÖR mjukt och lent :P Det blir liksom ingen textur eller volym på't + att jag måste tvätta det oftare^^ Men nu ska det bli kul att testa detta, är extremt nöjd med deras hårinpackning så :)

EDIT:
Fick frågan om jag inte höll på med balsammetoden längre? Och jo, det håller jag fortfarande på med! För det utesluter inte nödvändigtvis alla shampoon. Jag använder ekologiska shampoon som alltså också är fria från ingredienser som man anser dåliga inom balsammetoden!

Resultatet :)


Det blev inte sån radikal förändring, utan mer en rejäl uppfräshning hos frisören på Ekolea! Mina toppar var så tunna och fnösiga så hon föreslog att klippa av nästan 1dm och börja om med helt friskt hår, så det gjorde vi :) Hon lade även i en gyllenblondfärg över utväxten och efter halva verkningstiden drog hon ner färgen över längderna också + klippte till luggen fint åt mig! Jag är jättenöjd :) Hon tyckte att jag skulle komma dit och klippa topparna var tredje månad ungefär också fick jag klippa luggen gratis hos dom emellanåt, toppen!


Här har vi före och efter! Syns inte så väl på bild, men om ni skulle se det IRL och känna på mitt hår då och nu så är det verkligen skillnad! Andreas sa det t.o.m. "Det var fint förut också, men nu ser det jättefräsht ut!"




Känns jätteskönt!


Just nu:

Har jag det varmt o mysigt :)

Familjemiddag!


Nu ska jag och Andreas gå över till hans mamma där vi är bjudna på middag! Andreas mammas sambo fyller år så vi och Andreas syskon och några vänner ska dit fira :)

Imornbitti ska jag till frissan, ser verkligen fram emot det! Hörs när jag kommer hem därifrån igen :)

Glasögonorm!

Idag slutade både jag och Andreas efter lunch så vi gick på stan lite och prövade ut glasögon, äntligen! Vi hittade båda ett par var som vi gillade och som vi fick ta hem och känna på ett par dagar innan vi köper dom^^ Såhär ser mina ut:



Det står mellan dom här och ett par från Lacoste, men dom senare kostade en 1000-lapp mer så det svir lite grann faktiskt.. Hade ändå inte tänkt använda dom ute varje dag, utan kommer köra vidare på linser! Men glasögon är ju ändå bra att ha  sådär på kvällen när man inte orkar ha i linserna längre eller när man är förskyld o.s.v.

Vad tycker ni?

Ny väska påväg till mig :)


Nu har jag äntligen hittat en fin, bra skolväska :) På topshop märkligt nog :P I den ska jag få plats med A4 block, pärmar och böcker, fancypants är den också! Med den följde även en brosch och ett halsband/scarves med ;)
Men nu får jag lugna mig med shoppandet för på lördag är det dags för klippning och färgning/slingning och jag ska även köpa glasögon den här månaden!

Tröst ;)


Vicky kom över med egenbakad amerikansk tårta efter att jag kom hem från skolan idag och Andreas gav mig ett par strumpor där pengarna går till Friends mot mobbning :) Fina människor jag har i mitt liv va? <3

Valet!

Vilket tryck över hjärtat och axlarna man har idag. Valet igår var katastrof, ett val utan vinnare! Mer än så kommer jag inte skriva, vill inte ge ett visst parti mer uppmärksamhet^^

Ett parti som jag än en gång vill ge uppmärksamhet dock, är Feministiskt initiativ :) Trots att dom inte gjorde så stora framsteg i riksdagen (exakt hur många procent dom fick vet man inte än), har dom ändå fått 4 mandatplatser i en kommun i Sverige - Simrishamn! Det är första gången någonsin och inte nog med det, dom är dessutom 3e största parti i den kommunen!

8,9 % !! (hämtat från svt.se)


Gudrun Schyman i tv4s morgonprogram idag!

Valdagen!


NU ska jag och Andreas med familj rösta, gör det ni med ni som inte gjort det! P&K

Lite nya saker :)


Igår efter skolan gick jag på jakt efter en ny väska, en som är stilren och som man kan ha på armen och som rymmer mycket, typ skolböcker m.m. Kom hem med detta istället :P Det är hopplöst att hitta en snygg väska i stan! Tror jag har hittat en bra kandidat på asos.com, får suga på't lite^^
Jag är iaf en halsduk (snodd) från Bikbok, tre broscher från Gina och Lindex och en blus från Mango rikare, wohoo!

EDIT:
Oops! Haha jag har förstås inte snott halsduken XD Det är en s.k. snodd, alltså som en jättestor hårsnodd man har runt halsen som halsduk if that makes sence^^


Bra intervju från Expressen:


Jag lägger in en till stöt här, såg detta nyss! Den är egentligen 3 veckor gammal, men tänkte att om jag har missat den så är det nog fler som gjort det och det är fy skam för detta är bra! Ska bli spännande imorn, ser fram emot det, jag ska klä mig lite extra vardagsfin och gå och rösta tillsammans med Andreas och hans familj och sen ska vi fika och äta middag och följa valet på TVn :)
Har ni förtidsröstat eller ska ni rösta imorn?

Torsdag!


Kom hem efter fem idag, har varit en låång dag i skolan och kände mig helt slut på bussen hem och förskylningen gjorde sig påmind^^ Men så vände det helt när jag kom hem! När jag steg av bussen utanför oss så såg jag Andreas vinka i köksfönstret, när jag kom in gav han mig en komplimang och sen sa han grattis och var jätteglad över svaret på tentan jag gjorde förra veckan (fick VG) också hade han bäddat sängen och tagit hand om disken :D Så jag fick helt plötsligt jättemycket energi och har nu en moussaka i ugnen som ska avnjutas snart tillsammans med Utfrågningen av dom RödGröna på tv4play! Härligt!


Angående förra inlägget!

Det var visst många som fick uppfattningen att jag var helt seriös med listan här nedanför, vilket inte är fallet! Jag la den dessutom i kategorin "Dör åt Detta XD" där jag samlar sånt som jag tycker är kul^^ Jag är mycket medveten om att alla partier och alla människor har baggage! Och visst är det vad partiet står för NU som är det viktiga, (men de röster dem gjorde de senaste 10 åren är väl ändå lite relevanta?)
Fast absolut, listan ska tas med en nypa salt, tänkte att det var ganska självskrivet^^ Naturligtvis kan man inte bara ta en sån här lista med saker som är tagna ur sitt kontext som enda argument! Blå väljare borde skaffa lite självdistans :P

En intressant lista:

Moderaterna genom tiderna:

• 1904–1918: Nej till allmän rösträtt.
• 1916: Nej till allmän olycksförsäkring i arbetet.
• 1919: Nej till åtta timmars arbetsdag.
• 1919: Nej till kvinnlig rösträtt.
• 1921: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.
• 1923: Nej till åtta timmars arbetsdag.
• 1923: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.
• 1927: Nej till folkskolereform.
• 1931: Nej till sjukkassan.
• 1933: Nej till beredskapsarbete.
• 1934: Nej till a–kassa.
• 1935: Nej till höjda folkpensioner.
• 1938: Nej till två veckors semester.
• 1941: Nej till sänkt rösträttsålder.
• 1946: Nej till fria skolmåltider.
• 1946: Nej till allmän sjukvårdsförsäkring.
• 1947: Nej till allmänna barnbidrag.
• 1951: Nej till tre veckors semester.
• 1953: Nej till fri sjukvård.
• 1959: Nej till ATP.
• 1960–talet: Ja till apartheid. Moderaterna tog avstånd från alla sanktioner mot apartheidregimen i Sydafrika och var emot det svenska stödet till ANC.
• 1963: Nej till fyra veckors semester.
• 1970: Nej till 40–timmars arbetsvecka.
• 1973: Nej till möjligheten till förtidspensionering vid 63.
• 1974: Nej till fri abort. Den 29 maj 1974 röstade riksdagen ja till fri abort, vilket resulterade i den svenska abortlagen som låter kvinnan själv besluta om abort upp till den 18 graviditetsveckan. Moderaterna röstade nej.
• 1976: Nej till femte semesterveckan.
• 1983: Nej till löntagarfonderna.
• 1994: Nej till partnerskapslag för homosexuella.
• 1998: Nej till erkännande av homosexuellas rättigheter inom EU. EU–parlamentet röstade för ett erkännande av homosexuellas rättigheter, men de moderata ledamöterna röstade nej.
• 2003: Ja till Irakkriget. Alla riksdagspartier demonstrerade mot och kritiserade Irakkriget utom moderaterna.
• 2004: Ja till sänkt a–kassa och sjukpenning.
• 2006: Nej till gröna jobb.
• 2006: Nej till sex timmars arbetsdag.
• 2006: Nej till upprustning av offentliga sektorn.
• 2006: Nej till höjd a- kassa.
• 2006: Ja till sänkt a-kassa.
• 2006: Nej till höjd sjukersättning.
• 2007: Ja till sänkt sjukersättning.

Inte undra på att Reinfeldt inte vill att vi ska se bakåt :P


Denna lista dyker upp lite här och var, jag kopierade den från Bob Hanssons blogg, kopiera den även du :)

Några väl valda ord inför valet om 1 vecka:

"En ny Sifoundersökning visar att nästan varannan väljare vill se Feministiskt initiativ i riksdagen. Och hela 15 procent kan tänka sig att rösta feministiskt. Om alla som vill också vågar är det inga problem för Feministiskt initiativ att komma in i riksdagen. Väl där kommer vi vara en feministisk blåslampa i häcken på varje parti som försummar att leva upp till sina feministiska programskrivningar och vi kommer att ge stöd åt ett regeringsskifte. De som nu högljutt kräver att feminister ska taktikrösta på de rödgröna kräver att vi ska göra ett klassiskt misstag. Vi ska än en gång sätta kvinnors rättigheter på väntelistan, till förmån för andra frågor och högre mål. Låt oss inte göra det. Om vi forcerar den mentala och patriarkala spärren, så faller den valtekniska av sig självt."

- Gudrun Schyman den 6 september, www.feministisktinitiativ.se


Varför jag kommer rösta på F! nästa söndag är för att deras hjärtefråga är jämställdhet! Och inte "bara" mellan könen utan också mellan etniska ursprunger, sexuella läggningar o.s.v... Inget annat parti vågar ta upp invandringsfrågan för att dom inte vill bli missförstådda och kopplas ihop med SD, förutom F! som faktiskt HAR mött Jimmie Åkesson i en debatt och visat alla hans inskränkta människosyn!
Alla Feministiskt initiativs sakfrågor genomsyras av jämställdhet och dom har konkreta förslag på hur detta ska gå till! Det har stått still allt för länge och i den här takten kommer vi inte nå vårat mål förrän om 250 år! Gudrun sa senast i veckan i Kvällsöppet på TV4 att med deras förslag kommer vi nå målet om ca 10 år :) Vad är det för mening med att vänta egentligen? Ju fortare vi når jämställdhet på alla plan i samhället desto snabbare har vi ett samhälle som mår bra och som känner gemenskap och gror - Välfärd!


Inspiration till att fortsätta vara blondin:




Kate Moss


Modellerna på Chloé's visning hösten 2010


Magdalena Frackowiak backstage på Chloé's visning

Om jag skulle fortsätta vara blondin skulle jag nog lägga in en massa slingor i olika blonda nyanser, så att det blir mer levande, kanske lite guldigare och mer intensitet i färgen! Fixa en mjukare övergång i utväxten och precis som brunette-alternativet, en fin lugg som Kate Moss :)

Inspiration till att bli brunette:



Kiera Knightley


Jane Birkin


Mischa Barton


Daria Werbowy


Lou Doillon (Jane Birkins ena dotter)

Om jag skulle bli brunette skulle jag nog gå åt detta håll, djup chokladbrun med lite ljusare skiftningar i längderna och en fin lugg :)

Skit också!


Jag har jätteont i halsen :( Har kännt av hela veckan sådär på morgonen och på kvällen, men att det är bra under dagen, ni vet^^ Hoppades på att det inte skulle bryta ut, men det verkar som det har gjort det nu.. Det är många i klassen som har varit förskylda och Andreas har också varit det! Jag ska till Ica sen så får köpa Kan Jang och hoppas på att det mildar förskylningen lite^^
Men jag får tänka positivt, bättre att bli förskyld nu i början av terminen än i mitten eller slutet när vi har Lärande i arbete och en massa prov!

Foto; Evelina Eklund Hassel

Lördag!


Nu har det gått 4 dagar sen sist, oops! Jag går ju i skolan varje dag heltid och att pendla från Karlstad till Kristinehamn tar sin tid så när jag kommer hem är jag helt slut^^ Men kul är det :)

Den här helgen blir otroligt lugn, igår hade jag och Andreas fredagsmys med tacos framför Idol ;) Och ikväll blir det mer fancy mat i form av McDonalds :D

Kände för att göra mig lite fin ändå :) Blusen är från Bikbok och örhängena Topshop!

Livet, livet, livet, livet...


Nån som kommer ihåg? XD
Lite ironi att jag tyckte den här serien var dötråkig när vi såg den på biologin på högstadiet, och nu 7år senare letar jag upp den själv för att se :P Jag har lika svårt för att lära mig om hur kroppen fungerar nu som då^^ Anatomi, fysiologi och sjukdomslära är den svåraste kursen jag läser just nu! Så jag ska kolla igenom dom här avsnitten igen och se om det faktiskt kan hjälpa ;)

Livet, livet, livet, livet!

Söndag!

Idag har jag fortsatt med psykologin som jag påbörjade i fredags (igår hade jag en helt plugg-fri dag!) och sen pluggade jag också kommunikation. Efter det har jag handlat mat för veckan och nu har jag precis bytt ut knapparna på en jacka :)
Jag rensade ju mina garderober igår och då hittade jag en mörkbrun mockajacka jag köpte på Myrorna i våras, jag gillade inte knapparna men köpte den iaf för den var billig och en fin modell från 60/70-talet^^ Och nu hade jag knappar att byta med :) Dom kommer från en "militär"-kavaj från Gina tricot som jag skulle slänga!
Så här ser den alltså ut nu:

Käckt värre!

Vilken hårfärg ska jag ha framöver?


Har tid hos frisören om 3 veckor, vilken färg ska jag ha när jag går därifrån? :D Jag är rätt sugen på att bli mörkhårig.. Det har jag varit flera höstar i rad nu men fegat ur :P
Vad tycker ni? Motivera gärna!

Rensa garderoben!

Idag har jag varit duktig och rensat i byrån och garderoben! Slängt en massa och lagt sånt som jag inte använder just nu men kanske vill göra i framtiden i påsar som ska ner till källaren:

Kassen längst bort mot dörren med kläder ska slängas, dom andra 5 ska till källaren :P
Sen så vek jag och hängde upp plaggen som blev kvar mycket prydligt. Det är en fröjd att öppna garderoben och dra ut byrålådorna nu :D Rekomenderar alla att göra detta nu till hösten!

En dag på stan :)

Idag tog jag och Andreas en sväng på stan, jag behövde köpa en hel del basplagg så detta följde med hem:

En cardigan med mockapatches på armbågarna och knyt i midjan, en naturvit blues, ett par svarta stuprörsjeans, ett par svarta tjocka strumpbyxor, 5 par strumpor, en svart tjocktröja och två stycken tröjor! Gött :)
Andreas köpte ett par byxor och ett pack strumpor han med!

Middagen igår!



Jag, Andreas, Erik, Jenny, Fredrik och Nilsson åt middag på Via Appia igår! Himla god mat och trevligt sällskap :D Ska försöka förklara en rolig grej från middagen.. Vi hade ätit klart och vår servitör var påväg mot vårt bord när Erik lutar sig bakom Andreas som sitter mellan oss och väser till mig "Elina!" ... "potatis!" ... "fort!" Han ville alltså ha mina potatisar som jag hade kvar innan servitören tog bort våra tallrikar :P Ah, det låter inte lika hysteriskt som det faktiskt var^^ Men det var uttrycket av panik i hans ansikte när han väste till mig XD Man bara va? Mina potatisar? :P

Efteråt gick vi till Guldapan och tog några drinkar och dansade på Red room :)



Titta så fin <3


Jag drack världens godaste drinkar förresten, Tartini<3

Mycket kul kväll :D

Bild på mig och pappa :)


Fotograf; Jessica Bergman


Har pluggat en massa psykologi nu, håller på med Behaviorismen och det är rätt så uttröttande när man inte håller med men ska försöka hitta godbitarna iaf och skapa förståelse till hur denna inriktning kom till^^
Men nu får jag släppa detta, ska göra mig iordning lite snabbt för om en timme blir det in till stan för att äta middag med Andreas och några kompisar till oss :)


Höstjacka påväg till mig!


Denna skapelse är påväg hem till mig från Topshop :D En marinblå "slouchy biker"-jacka i 80% ull och 20% cashmere! Älskar att shoppa jackor och skor :D

Ny bild ;P


Bild till mitt nya buss- och tågkort ;)
Skämt åsido så kommer jag inte att stå framför kameran så mycket längre. Varför? För jag har börjat en utbildning (YH Medicinsk sekreterare) som jag är mycket glad över och som jag vill engagera mig i, fullt ut! Och för att kunna göra det har jag insett att jag måste välja bort några saker, bl.a. modellandet, men också t.ex. träning och mycket av "internetlivet". Jag måste åtminstone tänka så, så att jag inte känner några "måsten" kring det! Sen om jag får lust att t.ex. hitta på en plåtning med Jessica eller nån annan av mina vänner/fotografer, eller gå ut och powerwalka eller såsa runt på bloggar och skriva 5 inlägg nån dag så kommer jag förstås att göra det :)
Men jag känner att jag skulle må bra av att minimera fritidsaktiviteterna och att när jag har egentid, verkligen ägna mig åt nåt som jag vill göra just då!
Det är inga konstigheter det här egentligen och nog inget som ni, mina vänner och läsare kommer märka av, jag ville bara skriva av mig och klargöra för mig själv vad jag har tänkt på de senaste dagarna :)

Äntligen kan jag se ut bra!

Idag var jag på synundersökning, glasögon och linser. Jag har vetat om att jag är närsynt i flera år nu, och idag har jag äntligen skaffat linser :) Fyfan vad skönt! Jag längtar till skolan imorn så jag verkligen kan se skillnaden där, för det har varit jobbigast av allt, att knappt se vad som står på vitatavlan^^ Alltid kisa eller be om att få se på min bänkkamrats anteckningar. Pinsamt! Så jag är verkligen glad över att jag fick linser idag, får se om jag också köper glasögon den här månaden för att kanske ha på kvällar hemma eller så, eller om det får bli nästa månad.. Jag har mycket på min inköpslista just nu :P

En grej som jag dock kan stryka från inköpslistan är ett par höst/vinterstövlar :D

Dom är knähöga i mocka med träklack och färgen är typ höstlöv :) Sådär orange/röd, jag tycker dom är jättesnygga!