Just nu:

Läskig halloween på er :D

Slash <3 Fergie <3 Cypress hill


:D

Fina smycken :)


från topshop.com

^^


Foto; Natalie G Sundling, extra retusch av mig^^

Just nu:

LIA-elev på vift ;)

Dags att fylla på sminkväskan :)


Med 9 härliga produkter :D Älskar Everydayminerals! Jag hade ju lite tankar om att gå över till Derma Nords smink bara för att dom säljer det på Ekolea där jag köper all hud- och hårvård. Jag fick faktiskt med mig prover från deras foundation när jag klippte mig senast, men den var varken bättre eller sämre än EDM, bara dyrare.. så? Det var iof flytande jag testade, vet faktiskt ingenting om deras puderfoundation, men är inte lika nyfiken längre heller :P
För 300 spänn (298 kr för att vara exakt) fick jag allt detta! Det är visserligen dom små storlekarna jag plockade i varukorgen, men det är bara för att jag vet hur dryga dom är <3
Förutom mina gamla favoriter Intensive fair concealer (supertäckande), Abbotts perk me up concealer (jämnar ut mörka ringar under ögonen) och Beige light tan (mörkare foundation som jag skuggar ansiktet med), så slängde jag ner lite nya grejer :) En color corrector, en setting powder (Bamboo face powder), en eyeliner pensel, ögonskugga och två läppbalsams! Den sista fick jag på köpet :)

Första dagen i lärande i arbete!

Och jag är heeelt slut, haha! Uj vilken huvudvärk och öm nacke jag hade när jag satt på bussen hem efter att ha fokuserat så hela dan! Men det känns som det kommer bli en kul vecka på företagshälsovården, nästa vecka kommer jag vara på en vårdcentral :)

Halloween utklädnad fixad!

Igår var jag och Andreas på stan och köpte våra utklädnader till Fredrik och Jennies Halloweenfest på lördag! Förra året var såå kul och dom hade fixat det så bra så dom fick äran i år igen :)
Då var jag och Andreas inte utklädda som ett par, utan vi körde lite enskild så, jag var katt och han var arab :P

XD

I år tyckte vi det vore kul om vi matchade :) Men precis vad vi ska va får ni se på lördag!

Jag googlade lite på Halloween dräkter i fredags och DOG åt några såna där par-dräkter:
:P

Ska ni Halloween:a er i år? Kör ni nästa helg eller på Alla helgona-helgen?


Självdiagnostisering med hjälp av google...

Har googlat på tandvärk ett tag nu och de symtom som verkar stämma mest för mig är de som har med tandpressning att göra:

  • Ljud från ena eller båda käklederna.
  • Knäppningar från käkleden
  • Svårigheter att gapa stort.
  • Trötthetskänsla eller värk i käkmusklerna. Det beskrivs ofta som träningsvärk i ansiktet på ena eller båda sidorna.
  • Värk i käken när man gapar eller tuggar. Många tycker att tuggning av seg mat gör att det blir värre.
  • Diffus ömhet eller värk i en tand eller flera tänder. Ofta flyttar sig värken mellan olika tänder.
  • Spänningshuvudvärk. Huvudvärken är oftast dov eller molande. Ofta har man ont redan när man vaknar på morgonen. För det mesta känns smärtan vid tinningarna eller i pannan.
  • Värk i nacke och axlar

Taget från http://www.tandoteket.se/

Låter väldigt mycket som mig faktiskt.. Har i c:a 5 års tid haft spänd nacke, ljud, typ som knäppningar eller knakningar från käken när jag äter, jobbigare att tugga seg mat, konstant öm i käkarna o.s.v.. Men jag får se vad dom på folktandvården säger, ska som sagt ringa dom på måndag. Vill inte missa nånting av LIAn så ska försöka propsa på att få tid på onsdag då jag är ledig!


Dom ouppdaterade dagarna^^


Ja, det var ju flera dagar där i början av veckan som var blogg-lösa för mig.. Jag pluggade nämligen järnet till Anatomi- och sjukdomsläratentan om rörelseapparaten, muskler och skelett och sånt ni vet^^ Skitkrångligt, men jag tror det gick bra! Har fått tillbaks Medicinsk terminologi-tentan som jag skrev förra veckan också, skrev VG på den :) Känns som ett bra avstamp till LIA (lärande i arbete) veckorna som börjar på måndag! Egentligen är det meningen att vi ska vara på ett och samma ställe under hela LIAn under den här terminen, men jag får hoppa lite^^ Första veckan kommer jag vara inom företagshälsovården på ett stort företag strax utanför stan, och dom andra 3 veckorna kommer jag vara på två olika vårdcentraler i stan!

Idag slutade vi vid lunchtid så jag och några klasskompisar gick och åt på ett Thai-ställe i Kristinehamn, åh så gott det var! Det var buffé med blandat kina- och thaimat :) Sen gick jag förbi den stora godisaffären denna fredagen med och spenderade en förmögenhet på godis igen :P Illa! Jag som har tandvärk dessutom >< Har aldrig haft hål förut, men nu känns det som att jag skulle kunna ha ett :( Får ringa till tandläkarn på måndag..

Hehhhh.. Såå intressant.. Jag har verkligen ingen inspiration till att blogga, men det är skönt att skriva lite ibland, även om det bara är om alldagliga saker^^

En bekännelse..


Jag går i UGG Australia-tankar.. Det ni! Jag vill verkligen ha ett par riktigt sköna, varma skor i vinter, och UGG Australia är ju kända för att fylla dessa kriterier! En vän i klassen tipsade om The walking company där man kan beställa Uggs från USA för typ halva priset av vad dom kostar här i Sverige^^ Men det svider fortfarande i min plånbok såhär innan jul (får inte studiebidrag i slutet av december utan får det retroaktivt efter att skolan har börjat igen i mitten av januari), så jag funderar på att ringa ett gulligt samtal till min pappa :P Jag ber faktiskt aldrig min pappa om pengar, så det är väl dags?


Hang with me!


Är det inte fruktansvärt pinsamt när man hör en bra låt för första gången på Idol? :P Sjukt, aja, glad att jag har fått höra den iaf! Tycker den är väldigt härlig :)
Man hänger ju inte med i musikvärlden när man inte lyssnar på radio eller ser på MTV, bara sitter inne hela dagarna i skolan eller hemma^^ Är det nå mer bra jag har missat på sistone?

Lördag!

Nu ska jag käka och sen vandrar jag över till Vicky på förfest! Ha en skön lördag, alla :D


Fest!


Yes ikväll blire utgång, ska bli så kul! Sist jag var ute var innan skolan började! Om man inte räknar då jag var ute och åt med Andreas och hans kompisar, då tog vi ju några drinkar och dansade iof, men det är inte samma saaaak :P

Den här låten är fet! Var typ 3 år sen jag hörde den sist <3

Fredag!


Såhär såg jag ut idag^^ Sen jag skaffade glasögonen för två veckor sen har jag inte använt linserna en enda gång faktiskt! Det är så bekvämt med glasögon :)


Också lite spegelbilder bara för att jag för en gångs skull hade lust :)


Har pluggat lite nu när jag kom hem, har ju tenta på torsdag i Anatomi och sjukdomslära - rörelseapparaten! Så en massa muskel-och skelettnamn ska inpräntas och alla dess möjliga sjukdomar^^ Men snart kommer Andreas hem och då blir det att handla god mat och slappna av :) Helg!

80kr lösgodis!


Vi fick sluta tidigare idag igen så jag och en klasskamrat promenerade till tågstationen precis som igår eftersom det inte går några stadsbussar vid den tiden, och på vägen till tågstationen ligger en jättestor godisaffär, typ Karamellagret eller nåt^^ Vi hade några extra minuter på oss så vi slank in där och sprang bland raderna fulla med olika godislådor och hävde ner i varsina påsar :P Det blev som rubriken lyder, en hel del i min påse^^ Men det fanns sååå mycket och man kände direkt med spaden att det var mjukt och färskt, mums :D

Fredagsmys !!

Duktighetssyndrom idag, alltså^^


Bilder från google och adlibris

Syndrom = flera sammanhängande sjukdomstecken.

... eller det var det jag svarade på tentan idag iaf :P
Idag har jag varit i skolan, precis som alla andra dagar, endel kanske har missat att den utbildningen jag går har alltså lärarledda lektioner 8.30 - 14 eller 15.30 varje dag! Hur som helst, vi skrev tenta idag i Medicinsk terminologi, det kändes som att det gick bra :) Också fick vi tillbaks tentan vi skrev förra veckan i Patientrelaterad administration och dokumentation, den som jag hade pluggat järnet på på helt fel saker :P Lyckades iaf få ett starkt G på den, så det måste ju vara godkänt? ;)
Vi fick sluta tidigare idag och stadsbussarna i Kristinehamn går typ inte alls vid den tiden, så det blev en snabb 30 minuters promenad till tågstationen! Och när jag kom hem hade mina böcker kommit som jag beställde i förrgår :) Kul! Dom tänker jag läsa under LIA-tiden (lärande i arbete) som kommer nu v. 43 och 44 och sen v. 47 och 48! Jag är nöjd med vart dom placerade mig :) Fastän jag fick dela den här LIA-perioden på 3 olika platser, en inom företagshälsovården och sen två olika vårdcentraler i Karlstad! Ser ändå det positiva i det att jag får se hur det fungerar på flera olika ställen :)

Några andra duktiga saker jag har uträttat idag är att jag har pratat med stadsbiblioteket om att vikariera där under jullovet också har jag bokat tid för att göra lite tester för att se om jag kan bli blodgivare! Man anmäler sig enkelt på geblod.nu, jag gjorde det igår och idag ringde dom upp mig :)

Nu ska jag laga mat och sen är det bara att sätta igång och plugga inför tentan nästa vecka i Anatomi och sjukdomslära :P

På tal om böcker...


Unnade mig dessa två böcker nyss från Adlibris, 100 spänn inkl frakt :) Den till vänster är Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra av Liza Marklund och Lotta Snickare. Såhär lyder beskrivningen:

"– Hej flickor,sitter ni här alldeles ensamma?

– Nej, vi är sju stycken …


Det är svårt att vara människa. Att vara kvinna är ännu värre.
Missförstånden mellan män och kvinnor är lika många som olikheterna.
I en rolig och träffsäker bok beskriver Liza Marklund och Lotta Snickare hur vi ramlar in i våra roller utan att egentligen vara medvetna om hur det gick till. Med personliga exempel förklarar de skillnader och skeenden i mäns och kvinnors liv – och de serverar verktyg för att ändra på sakernas tillstånd.
Det finns en särskilt plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra är en underhållande faktabok om kvinnligt och manligt. Titeln är ett citat av Madeleine Albright, USA:s första kvinnliga utrikesminister."


Den till höger är HQ, den mänskliga helhetssynen av Susanna och Martin Ehdin! Blev tipsad om den av min Arbetspsykologilärare, såhär lyder beskrivningen utav den:

"...Deras syn utstrålar en framtidstro och en tilltro till människans förmåga att bidra till något som kan komma alla tillgodo. De kallar det för holistisk intelligens. Det är ingen ny metod eller nytt koncept utan ett annat sätt att leva, andas och tänka. Kraften ligger hos oss, vi har den personliga förmågan att skapa något bättre för oss själva och vår omvärld. Det är ungefär som att upptäcka en ny energikälla som aldrig sinar. Nyckeln till detta ligger i att utveckla de personliga värdena och skaffa sig ett helhetsperspektiv. Vi är på väg in i en helt ny tid där relationer, värden, medvetenhet, hälsa, miljö, personlighet och andlighet spelar en större roll."


Spännande!

Skön läsning :)


Igår var Andreas mamma med sambo hemma hos oss och fikade. Andreas mamma hade då med sig en bok och en tidning till mig :) Har velat läsa Mia Skäringers "Dyngkåt och hur helig som helst" i flera månader nu men inte kommit mig för^^ Men nu så! Har läst ungefär hälften och har redan hunnit skratta och gråta flera gånger om! Man ser ju henne framför sig också, om man har sett Mia och Klara-serierna och Solsidan, det blir bara så klockrent :)

Jag är helt slut idag så ska passa pluggandet till imorgon istället då jag har studiedag! Åh så skönt <3

Boken är äntligen till salu!

Nu är boken som jag modellade för i vintras äntligen klar och till salu :)

Nicole ska skicka en till mig :) Ska bli såå kul att läsa den och se alla bilder!

Såhär står det om boken:

This book is a collection of vignettes - like a diary. Follow a personal journey of introspection as a new mother and wife, who thought she had it all - fights to find the person she was before everything went wrong. While exiting her divorce, the author begins writing a letter to her daughter hoping to explain what she was experiencing to try to help her understand the choices that she had made. The author soon realizes she questions these very same choices.

Climbing out of the pit renewed, the words are there to leave a path behind to show her how far she's come and how much further she still has to go. Introspection to revelations. The path back to her true self. The words reveal the path. This book connects the path.

This is The Red Thread.

Här kan ni se mer av boken:
http://www.blurb.com/books/1644624


Små glädjespridare i höstmörkret ;)


Iiihhh! Söta va? :D stickade strumpor/tofflor med pom poms på sidorna i klar turkos färg, vill ha! Finns på Topshop :)

Benskörhet!


Lång dag idag! Skrev tenta först på morgonen, helt otroligt att jag har lyckats plugga på saker som inte ens kom med på tentan :P Pluggade in största utläggningarna om hur hälso- och sjukvården är organiserad och hur beslut fattas, vilka hundra olika kliniker det finns och yrkestitlar inom vården m.m. m.m. Så får jag halvt som halvt gissa mig till svar på frågor som annars hade varit så simpla^^ Men men, jag svarade på allt så det borde ge mig goda chanser till ett godkänt :) Och det är inte som att min kunskap är bortkastad, det är ändå något som är mycket relevant för mitt kommande yrke!
Förutom det så har jag nu på kvällskvisten skrivit på en liten uppsats om benskörhet så att jag kan bli klar med den under morgondagens lektion som planerat^^ Blir bra detta, känner mig duktig :) Nu kan jag duscha och lägga mig och se på nåt kul tillsammans med Andreas och sova gott!

Foto; Natalie G Sundling

Just nu:

Ser på demonstrationen mo rasism i Stockholm, Sergels torg som visas live från aftonbladet.se. Liknande demonstrationer förekommer över hela landet idag i samband med riksdagens öppnande. Hade tänkt demonstrera själv idag här i Karlstad, men jag har urinvägsinfektion och har varit hemma från skolan idag och gått till vårdcentralen, fick antibiotika utskrivet! Satsar på att kunna gå till skolan imorn :) Då är det tentadags!

Söndag!


I fredagskväll pluggade jag, igår pluggade jag och idag är inget undantag^^ Jag har nu gått igenom alla bitar som tentan på tisdag kommer innehålla, Andreas kommer få förhöra mig senare :)
Nu har jag precis kommit ur duschen och smort in mig med en väldoftande Body butter, mmm! Ska äta lite mat och slappa en stund, det behövs så all information får gro lite innan jag sätter igång igen!

Jag tampas dessvärre med en urinvägsinfektion som ligger och lurar.. Jag kände av det första gången i tisdags och var hemma från skolan och halsade i mig tranbärsdryck och citron, det blev bättre och jag mådde bra fram tills i fredags i skolan, tog då en värktablett och drack mycket vatten och det var över när jag kom hem, fram tills idag :( Nu känner jag av det igen, grr! Det verkar som att jag kan dämpa det men inte få bort det helt, så jag överväger om jag ska stanna hemma från skolan imorn och få tid för provtagning på vårdcentralen och recept på antibiotika.. Hmm..

How many people say nothing, one idiot says it all?

En till låt från M.I.A som går varm här hemma är denna Boyz feat. Jay Z:
M.I.A. – Boyz Feat. Jay Z
Det går inte att bädda in något youtube-klipp på denna låt, men klicka in och lyssna!


Plugghäst!


Jag har min andra tenta på tisdag, i Patientrelaterad administration! Det är ett sånt stort område som kommer täckas så det gäller att beta av det i tapper.. Började förra veckan med att läsa igenom kapitlerna och gå över med överstrykningspenna. Nu är det slutspurten kvar under helgen! Har inte kommit på nån jättebra studieteknik än, men jag tänker att jag tar ett område i taget, gör nya anteckningar och kanske hittar på frågor till mig själv som jag kan svara på.. Har ni nåt tips så dela gärna med er!


Ikväll blir det Fredagsmys mellan mig, skolböckerna och godiset ;)