Trött på denna häxjakt på smala människor!

Har ni sett DENNA artikel på aftonbladet.se?
Den gör mig väldigt frustrerad och arg faktiskt! Först är det ett jäkla tjat om hur retuscherade alla magazine för tjejer är och att det ger en osund bild om hur tjejer ser ut. Då försöker Marie Claire möta deras krav och verkligen har en helt oretuscherad bild som cover:

Men grejen är att då inser dom tjocka/korta/finniga/celluitiga vad nu deras skönhets"deffekt" må vara, tjejerna att det faktiskt FINNS kvinnor som ser så här bra ut! Och då vart det plötsligt inte okej att ens visa upp såna vackra tjejer på bilder heller!
Liksom, what?! Varför i helvete är det inte okej att visa hur snygg en tjej är? Detta är ju inte ett osunt ideal eftersom det faktiskt finns miljoner tjejer med dessa kroppar! Det som däremot ÄR osunt det är fettma och anorexia, men Jennifer Hawkins lider ju faktiskt inte av nåt utav det^^
Dessutom bör ju alla normalbegåvade förstå att det ligger ett stooort team bakom denna bild som har som jobb att göra allt vad dom kan för att få det så perfekt som möjligt, i form av t.ex. ljusättning, makeup, hår, hur hon ska sitta o.s.v. om du också hade alla dom här förutsättningarna hade du också sett wa-wa-wa-woom ut, OAVSETT klädstorlek!

Det är den här kvinnan, en radioprogramledare vid namn Bianca Dye som har gått ut offentligt och sagt att detta naturliga cover är ett slag i ansiktet:

Varför kritisera flera miljoner kvinnnors kroppar bara för att du inte är nöjd med din egen?
Jag är trött på denna häxjakt på smala människor!
Vad tycker ni?

Kommentarer
Postat av: apan

väl rutet!

2010-01-08 @ 12:26:54
URL: http://sugarmonkey.blogg.se/
Postat av: Madde K

Håller med dig! Men folk blir ju aldrig nöjda. Så har det alltid varit. Om ngt företag använder större modeller så blir de "vulgära" om de inte retuscherar är det fel på det, om de använder smala så är det fel på det. Jag tycker att sålänge modellen ser hälsosam ut är det okej. Undernärda eller ohälsosamt överviktiga är båda dåliga förebilder. En hälsosam kropp är idealet för mig. Och har man en hälsosam kropp mår man oftast bra själv.

2010-01-08 @ 14:18:43
URL: http://pixiebob.blogg.se/
Postat av: Anonym

Rätt kul citat: "Hur kan hon vara en kroppsförebild, när genomsnittskvinnan inte liknar henne det minsta?"



Det är väl det som gör henne till förebild - hon är "bättre" än genomsnittet... :-D

2010-01-08 @ 17:44:03
Postat av: Elina aka pinkflesh

SV Anonym; Men eller hur! Och om man skulle ta den mest genomsnittliga, vanliga, normala tjejen på omslaget så skulle ju andra som känner sig fulare än henne inte heller bli nöjda liksom "Va? Är hon genomsnittligt snygg, då är jag alltså fulare än normala människor? :("

2010-01-08 @ 21:38:47
URL: http://prettypinkflesh.blogg.se/
Postat av: ylva

bra skrivet! du satte verkligen ord på det jag kände när jag läste artikeln :) är så trött på den här debatten alltså, hon har säkert jobbat hårt för att vara så snygg och så får hon skit för det?! och bara för att hon är snygg är man ju inte ful om man inte ser ut så...

2010-01-12 @ 16:11:44
Postat av: Elina aka pinkflesh

SV Ylva; Exakt! Orka att vi tjejer känner att är man inte snyggast så är man ingenting^^ Så jävla fånigt! Vart tog självkänslan vägen, liksom? :P

2010-01-13 @ 10:56:06
URL: http://prettypinkflesh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0