Träna när man är påväg att bli sjuk?


Vad säger ni? Är det bra att komma ut och träna lite smått fastän man känner sig krasslig med halsont eller är det bättre att sitta stilla inne hela dagen? Jag brukar ju gå på bodyjam (dans) passet på tisdagar, men det tror jag att jag skippar helt, frågan är istället om jag ska gå på ett bodybalance (yoga) pass istället?
När jag gick danslinjen på gymnasiet så var vi tvungna att träna fastän vi var förskylda, bara vi inte hade feber! Feber var big no-no då skulle man absolut ta det lugnt.. Jag har ju som sagt inte feber, och förskylningen har inte brutit ut än - det tackar jag Esberitox för! Utan jag har bara ont i halsen.. Men tänk om jag överanstränger kroppen och blir sjuk :( Eller är det bara bra för kroppen att komma ut och jobba lite?

Vad tror ni? Vad skulle ni ha gjort? Jag tror det lutar åt att gå på boybalance faktiskt..


Ett år gammal bild^^

Kommentarer
Postat av: Angelica

Stanna hemma o vila! Känner du att du sbsolut måste vara lite nyttig kan du ju gå en promenad och få lite frisk luft :)

2009-09-22 @ 14:47:28
URL: http://cockblocker.blogg.se/
Postat av: Annica

Träna när man har feber är No-no, men det är även ett stort No-no på att träna när man har ont i halsen. Om jag kommer ihåg rätt så är det för att om man har en halsinfektion och tränar så kan infektionen flytta sig och har man otur så kan det sätta sig på hjärtat. Vilket är mindre bra. Jag har för mig att det var såhär jag lärt mig.

Så har du halsont så tycker jag du ska stanna hemma och ta det lugnt, kanske gå på en lugn promenad isåfall. Är du "bara" förkyld, go for it :)

2009-09-22 @ 15:06:06
URL: http://anmo.blogg.se/
Postat av: Madde K

Håller med Annica, har också hört att man absolut inte ska träna om man har ont i halsen. Stanna hemma och krya på dig istället:)

2009-09-22 @ 16:33:15
URL: http://pixiebob.blogg.se/
Postat av: Mariella

big nono med ont i halsen! Är man även lite krasslig kan sjukdomen bryta ut vid träning , så stanna hemma och vila istället!

2009-09-22 @ 16:36:04
URL: http://sweetwishes.blogg.se/
Postat av: Malin

jaa, jag haller med alla andra, VILA!

förkylningen kommer garanterat bryta ut när du utsätter kroppen för pafrestningar.

vilar du sa kommer du säkert vara frisk inom nagra dagar :)

2009-09-23 @ 12:42:42
URL: http://vanodorm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0